IT

Avtalekrangel går til voldgift

Leif Hamnes
19. des. 2008 - 11:25

Sammen med sine eiere (se fakta) har Network Norway gjort alvor av truslene om å åpne voldgiftssak mot Bredbåndsalliansen.

Saken gjelder det Network Norway anser som brudd på samarbeidsavtalen selskapene inngikk temmelig nøyaktig ett år tilbake, skriver Dagens Næringsliv.

Les også: Ny norsk telegigant

Kunder mot aksjer

Ifølge avtalen skulle Bredbåndsalliansen bli største eier (34 prosent) i Network Norway.

Gjenytelsen skulle komme i form av at NN skulle overta mobilvirksomheten til Ventelo, som ble kjøpt for 2,33 milliarder i den samme prosessen.

Denne avtalen har det hittil ikke blitt noe av, og Network Norway har nå mistet tålmodigheten.

Les også: Jobber fortsatt med mobiltilbud

Mye på spill

Da avtalen ble inngått, ble det av mange knyttet store forventninger til å få en ny aktør som samlet kunne konkurrere med NetCom og Telenor på alle de viktigste markedsområdene.

Ikke minst har staten, ved nærings- og handelsdepartementet, gjort sitt for å legge ting til rette for økt konkurranse.

Les også: BaneTele til Bredbånds-alliansen

Staten ut av BaneTele

Sammen med Tele2 sikter Network Norway også på å bygge ut egen infrastruktur for mobilt bredbånd gjennom det felles selskapet AMI.

Les også:

Mobilt bredbånd tar av

Overrasket Herbern

Administrerende direktør Stig Herbern i Bredbåndsalliansen er overrasket over at konflikten er gått så langt som til voldgift.

– Vi er litt overrasket over at den er kommet, fordi vi har jobbet lenge og intenst for å finne en løsning. vi jobber fortsatt aktivt for å gjennomføre avtalen, sier Herbern.

Bredbåndsalliansen har tidligere gitt uttrykk for at det kan være aktuelt å kjøpe ut Orkla og Hafslund Venture fra Network Norway.

Motanklager

Ifølge DN finnes det også elementer i avtalen som ikke har vært like kjent fra før:

Network Norway skal, i tillegg til å overføre 34 prosent av egne aksjer, også ha forpliktet seg til å betale 250 millioner kroner til Bredbåndsalliansen – og dessuten ha forpliktet seg til å gjøre investeringer i egen organisasjon for å være forberedt på Ventelo-porteføljen.

Dermed snur altså Bredbåndsalliansen på flisa og anklager Network Norway for mislighold av den samme avtalen, ifølge DN.

Avisen mener å vite at Network Norway som følge av finanskrisen verken evner eller er villig til å bidra mer ytterligere kapital.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.