MOBIL

Avslørt!

Nokia fortalte visst ikke hele sannheten da de demonstrerte kameraet på Lumia 920.

Marius ValleMarius ValleJournalist
6. sep. 2012 - 14:11

Da Nokia viste frem Lumia 920 i går la de stor vekt på PureView-kameraet og alle dets fantastiske egenskaper. Blant disse var den optiske bildestabilisatoren (OIS), som skal sørge for at videoopptak ikke blir ustødige.

For å demonstrere dette viste de en video hvor samme scene var filmet med og uten bildestabilisator aktivert, og på en sykkel. Fra videoen, som du ser i toppen av artikkelen, er det vanskelig å tolke det som noe annet enn at den er filmet med Nokia Lumia 920.

LES OGSÅ: Alt om Nokia Lumia 920

Bil og videokamera

Det viser seg imidlertid ikke å stemme. Når damen på sykkelen sykler forbi en campingvogn ser man refleksjonen av en varebil og et vanlig kamera. Altså er videoen slett ikke tatt opp med Lumia 920, og slett ikke på en sykkel.

Det var nettstedet PocketNow.com som først omtalte saken, og i ettertid har Nokia innrømmet at de ikke har brukt Lumia 920 til å filme med. I et innlegg på sin egen blogg beklager nå Nokia fadesen:

"Of course, hindsight is 20/20, but we should have posted a disclaimer stating this was a representation of OIS only. This was not shot with a Lumia 920. At least, not yet. We apologize for the confusion we created."

Samtidig har de lagt ut en video som side ved side angivelig viser video tatt opp med Lumia 920 og en annen telefon.

Vi tviler ikke på at Lumia 920 har et flott kamera og alt det der, men Nokia burde gjerne - som de selv sier - vært åpne på at dette var snakk om en demonstrasjon av hva OIS er, og ikke gi inntrykk av at det var video filmet med Lumia 920.

Kilder: Conversations.Nokia.com, PocketNow.com 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.