IT

– Avlyser e-valg ved fusk

GRANSKES: E-valg 2011 i regi av kommunalminister Liv Signe Navarsetes departement har sterk sikkerhet med det siste innen kryptografi, men nå må fenomenet med velgeren som det svake ledd granskes.
GRANSKES: E-valg 2011 i regi av kommunalminister Liv Signe Navarsetes departement har sterk sikkerhet med det siste innen kryptografi, men nå må fenomenet med velgeren som det svake ledd granskes. Bilde: Espen Zachariassen
Espen Zachariassen
30. sep. 2011 - 07:57

Statssekretær Dag-Henrik Sandbakken (Sp) tar sikkerhetsbruddene fra Molde på alvor, men tror ikke noen er villig til å legge store penger i et forsøk på å påvirke valget.

Les mer:

Høy risiko

– Risikoen for å bli oppdaget er for høy. Det er nok at én observant velger ser at noe ikke stemmer. Da vil vi sette i verk tiltak eller stoppe valget, som til nå bare er aktuelt for forhåndsstemmegivning, sier Sandbakken i en kommentar til Teknisk Ukeblad.



RISIKO: Statssekretær Dag-Henrik Sandbakken mener det er stor sannsynlighet for at manipulerng og phishing med e-valget vil bli oppdaget.



Kostbart

– Ekspertene understreker at metodene ikke er kostbare?

– Men risikoen for å bli oppdaget er likevel høy. Og det er kostbart å få laget virusprogrammer, svarer Sandbakken.



Skal granskes

– Dette er ikke ukjente problemstillinger for våre fagfolk. Og generelt er vi glade for at det gjøres slike forsøk. E-valget i år var jo et prosjekt som vi skal lære av, legger han til.

Nå skal et omfattende forskningsprosjekt evaluere E-valg 2011. Ifølge statssekretæren kommer manipuleringsmulighetene fra Molde til å bli gransket her.

Les også: Vellykket e-valg tross datastopp

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.