FORUM

Avlatspolitikk kontra sunn fornuft

18. des. 2007 - 14:51

MILJØ: I Teknisk Ukeblad nr. 4007 heter det i lederen: «oljeformuen er bygget opp gjennom den industri som danner grunnlaget for hele klimaproblemet» – altså uten oljeutvinning intet klimaproblem. Redaktør Rudihagen går her åpenbart lenger enn både grønne miljøhysterikere, popularitetssøkende politikere og saueflokkjournalister. Jeg går ut fra at Rudihagen som redaktør for et antatt seriøst fagtidsskrift har full dekning for sin påstand – hvilket jeg sterkt betviler.

Minst like merkelig er hans oppslutning om kravet om at det som skal reduseres av CO 2-utslipp ikke er totalutslippene, men utslipp pr. hode. Dette innebærer at folkerike stater fortsatt kan spy ut store utslipp; mens land med liten befolkning og et utslipp som knapt merkes på totalen likevel vil måtte ofre innsats og store summer på ytterligere å redusere det lille som er. Dette er selvsagt kun fornuftig om man tror at klimaskadene er avhengig ikke av totalutslipp, men av utslipp pr. hode – dvs. at naturen for eksempel har et innebygget program som forteller den at et miniutslipp fra Island er vesentlig mer skadelig enn kjempeutslipp fra Brasil.

Selvsagt om man tviler på det høyst særnorske klimahysteriet og anser at utslipp av CO 2 har liten eller ingen innflytelse på klimaet, kan det selvsagt være knekkende likegyldig hvilken angrepsmåte man velger; men da var det kanskje bedre å finne noe annet å ofre innsats og penger på.

Per Kramer

Siviløkonom NHH

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.