Avinor har fått ny sjef

Avinor har fått ny sjef
GLEDER SEG: - For meg som har vært en del av luftfarten i hele min yrkeskarriere, er dette en unik mulighet, sier Dag Falk-Petersen om sin nye jobb som Avinor-sjef. Bilde: Avinor

Dag Falk-Petersen går fra stillingen som administrerende direktør i CHC Helikopter Service for å overta toppjobben i Avinor.

Betydelig erfaring

Den nyansatte konsernsjefen har hatt flere toppjobber innen norsk luftfart og har blant annet vært operativ direktør i SAS Norge. 56 år gamle Falk-Petersen har bakgrunn fra Forsvaret og er utdannet jagerflypilot fra USA.

– Med Dag Falk-Petersen har Avinor fått en konsernsjef med betydelig ledererfaring og god kjennskap til luftfarten. Avinor er inne i en tid med store operative og strukturelle utfordringer og muligheter, uttaler styret i Avinor. De er «meget godt fornøyd» med at selskapets nye leder har «både solid strategisk kompetanse og praktisk erfaring».

– En unik mulighet

Falk-Petersen gleder seg til å ta fatt på nye oppgaver.

– Avinor har ansvar for både sikkerhet og infrastrukturen i flybransjen. For meg som har vært en del av luftfarten i hele min yrkeskarriere, er dette en unik mulighet til å være med på å påvirke de to forholdene som ligger mitt hjerte nærmest, sier den nye konsernsjefen som begynner i den nye stillingen etter nærmere avtale. (©NTB)

Les mer om: