Avinor har fått ny sjef

Planer fra Avinor og en rapport fra Norconsult viser at det fram mot 2030 vil bli behov for en tredje rullebane. Nå vil regjeringen holde av ett bestemt område for rullebanen slik at mindre av området rundt OSL skal være båndlagt. (Bilde: Sigurdsøn, Bjørn)
GLEDER SEG: - For meg som har vært en del av luftfarten i hele min yrkeskarriere, er dette en unik mulighet, sier Dag Falk-Petersen om sin nye jobb som Avinor-sjef. (Bilde: Avinor)

Dag Falk-Petersen går fra stillingen som administrerende direktør i CHC Helikopter Service for å overta toppjobben i Avinor.

Betydelig erfaring

Den nyansatte konsernsjefen har hatt flere toppjobber innen norsk luftfart og har blant annet vært operativ direktør i SAS Norge. 56 år gamle Falk-Petersen har bakgrunn fra Forsvaret og er utdannet jagerflypilot fra USA.

– Med Dag Falk-Petersen har Avinor fått en konsernsjef med betydelig ledererfaring og god kjennskap til luftfarten. Avinor er inne i en tid med store operative og strukturelle utfordringer og muligheter, uttaler styret i Avinor. De er «meget godt fornøyd» med at selskapets nye leder har «både solid strategisk kompetanse og praktisk erfaring».

– En unik mulighet

Falk-Petersen gleder seg til å ta fatt på nye oppgaver.

– Avinor har ansvar for både sikkerhet og infrastrukturen i flybransjen. For meg som har vært en del av luftfarten i hele min yrkeskarriere, er dette en unik mulighet til å være med på å påvirke de to forholdene som ligger mitt hjerte nærmest, sier den nye konsernsjefen som begynner i den nye stillingen etter nærmere avtale. (©NTB)

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå