NYHETER

Avinor bygger bru ved Værnes

Ved Værnes flyplass skal det bygges en 47 meter lang bru over Nordlandsbanen. Det blir en platebru i betong med tre spenn, med andre ord en høyst ordinær bru. Likevel skiller den seg ut fra de fleste andre bruer her i landet. Det er ikke Vegvesenet som lyser den ut, det er Avinor.

11. juli 2008 - 09:17

Brua blir ikke åpen for folk flest. Den skal brukes til intern transport for Avinor og Forsvaret. De som har lyst til å bygge den, må prekvalifiseres. Søknadsfristen går ut 11. august. Avinor tar sikte på å prekvalifisere fire entreprenører.

Brua skal bygges 150 meter sør for gangbrua som krysser banen i dag. Den får et 20 meter langt midtspenn mellom to 13,5 meter lange sidespenn. Bredden blir 7 meter. Det gir plass til to kjørefelt og en gangbane som skal erstatte dagens gangbru. Denne må rives for å gi plass til en flyoppstillingsplass som er planlagt vest for jernbanen.

Oppdraget omfatter også anlegg av 20 meter tilstøtende veg på vestsiden av brua og 60 meter på østsiden. Det skal også anlegges 100 meter gang/sykkelveg øst for brua.

Utlysningen er gjort med forbehold om om godkjennelse fra Avinors styre. Hvis det blir gitt, skal brua være klar til overtakelse 1. juni neste år.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.