IT

Avhoppere danner nordisk rival

Leif Hamnes
26. sep. 2008 - 11:49
Vis mer

– Et nytt Recab er født, meldte det svenske selskapet som nå heter Recab Embedded Computers nylig på sine hjemmesider.

Team

Målsettingen er klar:

"Et nytt og erfarent ledelsesteam" skal styrke selskapet parallelt i Norge, Sverige og Danmark – og bli Nordens ledende innen såkalt embedded technology, som noe forenklet betyr kundetilpasset elektronikk med innebygget styringsprogramvare.

For å nå et slikt mål, må lille Recab for eksempel kjempe med norske Data Respons – som på sin side utvider i rask takt med ambisjonen om å bli ledende i Europa.

Les også:Fire ess

Med dét som utgangspunkt, har Recab skaffet seg mildt sagt solid kunnskap om konkurrenten:

Om ei snau uke tiltrer danske Mads Poulsen som toppsjef. Han kommer rett fra jobben som sjef for Data Respons i Tyskland.

Samme dag starter norske Bjørn Espen Aase i sin jobb som daglig leder for Recab i Norge. Aase er fortsatt under oppsigelse fra stillingen som ansvarlig for "strategiske kunder" i Data Respons Norge.

Få uker tilbake startet danske Brian Sørensen som daglig leder i Recab Danmark, mens svenske Michael Ullskog ble selskapets salgsdirektør for hele Norden.

De to er tidligere henholdsvis Danmark-direktør og salgssjef i Sverige for nettopp Data Respons.

Les også: Data Respons-kontrakt til 20 millioner

Nøkkelpersoner

Felles for disse fire er at de, som sentrale Data Respons-ansatte, over flere år har skaffet seg et rikt kontaktnett i hele Norden.

Ingen av dem vil kommentere saken foreløpig.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

– Det personlige nettverket er viktig. Men vi vil ikke gå aktivt inn for å rekruttere verken kunder eller leverandører fra Data Respons. Markedet er større enn som så, sier Recabs markedsdirektør Johan Nordin til Teknisk Ukeblad.

Det nye selskapet har så langt heller ikke kapret verken oppdrag eller agenturer på bekostning av Data Respons, opplyser han.

Les også:

Ikke bekymret

De tilsynelatende nordisk koordinerte avgangene, med påfølgende oppstart av ny konkurrent, bekymrer ikke Kenneth Ragnvaldsen, toppsjef i Data Respons ASA.

– Nei, dette er en naturlig del av enhver bransje – sånn er det bare. Det er såpass stor forskjell i størrelse på selskapene at jeg ikke regner dem som en konkurrent på alle forretningsområdene, sier Ragnvaldsen.

Etter det TU forstår, skal flere av de avgåtte Data Respons-toppene ha vært uenige i Ragnvaldsens ekspansive linje med oppkjøp og fusjoner.

Den tidligere Danmark-sjefen Brian Sørensen, som har vært i Data Respons siden 1994, gikk for eksempel rett fra direktørstillingen til å bli ordinær selger i forbindelse med en av fusjonene i Danmark.

Nå er han altså tilbake i dansk sjefsjobb – for Recab.– Ingen konflikt

Noen personkonflikt er det imidlertid ikke snakk om, forsikrer Ragnvaldsen.

– Nei, det har jeg ikke inntrykk av. Dem du nevner, har jeg et godt forhold til og de fortjener ros for jobben de har gjort i Data Respons. Vi er et annerledes selskap i dag enn i 1999 – i sterk vekst – og det er ikke alle som trives med at et selskap blir større. Men jeg ønsker dem lykke til, sier Ragnvaldsen til Teknisk Ukeblad.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.