IT

– Avhengig av bedre IKT-systemer

MÅ PRIORITERES: ¿ I departementets styringsnotater til politiet har IKT ikke vært prioritert høyt nok, sier politidirektør Ingelin Killengreen.
MÅ PRIORITERES: ¿ I departementets styringsnotater til politiet har IKT ikke vært prioritert høyt nok, sier politidirektør Ingelin Killengreen. Bilde: Scanpix
11. okt. 2010 - 10:25

Bedre samordning av politiets arbeid og bedre IKT-systemer må til for å bekjempe organisert kriminalitet, slo politidirektør Ingelin Killengreen fast mandag.

Svært mangelfulle

I en åpen høring i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité om Riksrevisjonens rapport om bekjempelse av organisert kriminalitet, gjorde hun det klart at mer sentralisert styring er en forutsetning for gode resultater.

Et annet sentralt tema ble politiets IKT-systemer, som ifølge Killengreen er så mangelfulle at Politidirektoratet i år må bruke av politidistriktenes driftsmidler for avhjelpe de mest alvorlige manglene.

Hindrer effektivitet

Riksrevisjonens rapport hevder at manglende strategi, få styringsparametere og utdaterte IKT-systemer er blant hovedgrunnene som hindrer effektiv innsats hos politiet.

Killengreen vil ikke underskrive på at denne attesten er riktig.

– Tilstanden er bedre enn det Riksrevisjonens rapport gir uttrykk for, men det er rom for forbedringer. Bildet er ikke helsvart og det er stor aktivitet i dag, sa Killengreen i høringen.

Må fornyes nå

Hennes klare konklusjon var at politiet «aldri har vært så gode på organisert kriminalitet som de siste årene».

Killengreen gjorde det også klart at IKT-systemer som ikke snakker sammen er uholdbart i dagens situasjon, Hun mener det er helt nødvendig å fornye systemene nå.

– Det er mange behov som skal dekkes. I departementets styringsnotater til politiet har IKT ikke vært prioritert høyt nok. I 2010 kunne vi ikke vente lenger og bestemte selv at vi måtte bruke av politidistriktenes driftsmidler til IKT. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.