Avansert maskinering ved Glemmen VDG

Avansert maskinering ved Glemmen VDG
¿ Å gå her på Glemmen HTEC er den best mulige starten på karrieren min, sier skoleelev Victoria Johansen fra Fredrikstad Bilde: Haas

Maskinleverandøren Haas Europe innviet det 50. HTEC-senteret (Haas Technical Education Centre) ved Glemmen Videgående skole i Fredrikstad.

– Vi er svært stolte over å være den første skolen i Norge til å ha et så nært samarbeid med Haas Automation, sier rektor John R. Kristiansen. – Under vårt første møte med Haas og og den norske representanten Bergsli, innså vi at vi har samme visjon: å gi elever og bedriftsansatte de beste mulighetene for profesjonell utvikling. Det å være del av HTEC-nettverket er starten på en ny æra innen høyteknologisk opplæring ved vår skole, sier han i en pressemlding fra Haas Automation Europe.

Bra for bedriftene

– Dette nye opplæringssenteret vil være svært positivt for lokalsamfunnet vårt. Velutdannet arbeidskraft i industrien er avgjørende om vi vil at økonomien skal vokse. Gjennom å ha tilgang til dette moderne utstyret på den største skolen i Østfold kan vi også tilby kurs for å oppgradere kompetansen hos ansatte i de lokale bedriftene, sier John T. Andresen, sekretær i Fredrikstad industriforening som har 150 medlemmer om det nye HTEC-senteret.

Les mer om: