PRODUKSJON

Avansert fabrikkinformasjon

19. sep. 2000 - 06:30

FactoryLink 7 er det første operatørsystemet på markedet som utnytter Microsoft Windows Distributed interNet Application (DNA) for fullt, påstår produktansvarlig Paul Thode ved Beijer Electronics AS. Med denne programvaren kan informasjon fra instrumenter i fabrikken fordeles i sanntid til beslutningstakere i produksjonen, på administrative nivå, eller andre steder i verden. Systemet fra USdata er et av høydepunktene på Beijers stand på Den Tekniske Messen.

Leder for Microsoft industriprodukter, Don Richardson, har i forbindelse med lanseringen uttalt at systemet er et utmerket eksempel på hvordan Windows DNA gir målbare fordeler for sluttbrukeren. Årsakene er at systemet er integrert med Microsoft SQL Server 7, bruker OLE for prosesskontroll (OPC) til datautveksling og kan distribueres på flere servere som nås fra mange klienter.

Store endringer

FactoryLink 7 brukes til overvåking, kontroll og datainnsamling – Supervisory, Control and Data Acquisition (SCADA), og kjøres under operativsystemene Windows 2000 og Windows NT. – Den nye versjonen er splittet i en ren klient/server-funksjon. Det betyr at alle klienter som er koblet til en server, både kan overvåke produksjonen og drive full utvikling fra sin PC, sier Thode.

Objektbasert konfigurering gjør arbeidet raskere og enklere, siden objektene kan kopieres, modifiseres og brukes om igjen. Konfigureringsendringer kan også gjøres mens anlegget er i drift. Eksterne data som signallister, alarmtekster og rapporter kan importeres og eksporteres fra og til regneark eller tekstfiler.

Nytt grensesnitt

Også brukergrensesnittet er fornyet. Hvert prosessbilde kan tegnes i 16 lag som operatørene kan få ulik tilgang til ved å legge inn passord. Bildene kan zoomes fra panoramaoversikt til detalj.

Målet med FactoryLink 7 er å redusere kundenes totalkostnader for SCADA programvare. Totale eierskapskostnader – Total Cost of ownership (TCO) –, har ifølge USdata vært det viktigste elementet under design og utvikling.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.