NETTARKIV

Autonomi innen integrerte operasjoner

HVA KAN VI LÆRE AV ANDRE: Knut Øxenvad til høyre på bilde vil trekke erfaringer fra blant annet NASA, for å se hva oljeindustien kan lære av dem for å fatte raskere beslutninger.
HVA KAN VI LÆRE AV ANDRE: Knut Øxenvad til høyre på bilde vil trekke erfaringer fra blant annet NASA, for å se hva oljeindustien kan lære av dem for å fatte raskere beslutninger. Bilde: Anders J. Steesnen
Anders J. Steensen
30. jan. 2009 - 15:14

Olje og gass industrien må i økende grad utvikle og drive felt mer effektivt, over store avstander og i stadig mer ekstreme og sensitive miljø (store havdyp og Nordområdene).Autonomi og automatisering innen hele verdikjeden vil være sentrale for å få dette til. Dette beskrives gjerne innen Integrerte Operasjoner (IO) som tredje generasjons IO.Seminaret vil, med klar fokus på IO, bringe sammen olje og gass oljeselskap, leverandører av teknologi og forskningsmiljø for å definere behovet for og tilgjengeligheten av autonome system i dag, og ikke minst i fremtiden.En ønsker at seminaret skal utvikle seg til å bli et aktivt forum for diskusjon av fremtidige behov innen IO for autonome system, og ikke minst et forum som kan så kimen til felles utviklingsprosjekt. En vil derfor satse på foredrag for å belyse konkrete tema kombinert med paneldiskusjoner for å få disse temaene belyst fra ulike vinkler. En ser også for seg korte arbeidsgruppesesjoner for å trekke konklusjoner og eventuelt sette opp konkrete oppfølgningsforslag.Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.