ENERGI

Autonom drone ser inn i vindmøllevinger med ultralyd

En danskutviklet drone kan gjøre livet mye enklere for operatørene av store vindmølleparker og spare dem for store summer til vedlikehold.

Force Technologys nyutviklede drone lander av seg selv på en vindmøllevinge, og kjører fram og tilbake mens den skanner det indre av vingens med ultralyd.
Force Technologys nyutviklede drone lander av seg selv på en vindmøllevinge, og kjører fram og tilbake mens den skanner det indre av vingens med ultralyd. Foto: Force Technology
Martin Bernth, Pro.ing.dk
4. aug. 2019 - 18:00

Inspeksjoner av vindmøllevinger er ofte litt av et vågestykke. Den vanlige metoden kalles «rope access», der én eller to personer fires ned fra toppen av vindmøllen via en wire – ofte i langt over 100 meters høyde.

Derfra kan teknikerne bevege seg ned langs vingen og skanne vingens indre for å detektere eventuelle strukturelle svakheter som har oppstått, med et ultralydapparat. Dette kan involvere opptil tre personer, er forholdsvis dyrt og innebærer en viss sikkerhetsrisiko.

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.