KRAFT

Automatiske målere: Venter på NVE

MED HAFSLUND I RYGGEN: Ellen Katrine Lie i High Tech Security har fått Hafslund enda sterkere inn på eiersiden.
MED HAFSLUND I RYGGEN: Ellen Katrine Lie i High Tech Security har fått Hafslund enda sterkere inn på eiersiden. Bilde: Truls Tunmo
Finn Halvorsen
21. juli 2008 - 07:09

Hafslund er nå inne med en eierandel på 67% i High Tech Security AS, selskapet som ble frontet av Ellen Katrine Lie i TV2s program "Skaperen".

Gjennombruddsordren kom i september i fjor da selskapet inngikk en kontrakt med Göteborg Energi om levering, installering og drift av sitt system for automatisk måleravlesning (AMR). Kontrakten har en verdi på 500 millioner kroner.

Flere kontrakter

– Vi har også inngått en tilsvarende kontrakt i Sverige med Lerum, dog i mindre skala, sier Thomas Pettersen, nyvalgt styreformann i High Tech Security. Han kom inn i styret i forbindelse med at Hafslund Venture økte sitt engasjement i selskapet til 67% i mai i år.

– Men vårt hovedfokus er for øyeblikket å levere i henhold til planen på den store Göteborg-leveransen. Og det klarer vi, sier han.

– Deler av utstyret produseres i Korea. Selve målerne kjøper vi fra Aidon og GE etter kundens ønske. Installasjonen i Göteborg er det et selskap som heter Mätarspesialisterna, et datterselskap av Göteborg Energi, som tar seg av, sier han.Piloter i Norge

I Sverige skal alle landets 5,2 millioner husstander ha montert automatisk måleravlesning innen juli 2009. Også i Norge er et lovforslag underveis, og NVE har nylig bedt bransjen komme med uttalelser om blant annet hvilken funksjonalitet som bør kreves av utstyret.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

– Vi har foreløpig ingen forpliktende avtaler i det norske markedet, sier Pettersen.

– Men vi er delaktige i noen pilotinstallasjoner. Vi håper NVE lander på en løsning som ikke er en absolutt minimumsløsning, men at man velger en løsning som tilrettelegger for flere muligheter enn bare energiforbruket.Mer aktiv rolle

Pettersen sier at grunnen til at Hafslund Venture gikk sterkere inn i High Tech Security i mai er at dette er et kjempeinteressant marked.

– Vi ønsker derfor en mer aktiv eierskapsrolle i utviklingen videre, sier Pettersen.

Men han presiserer at når Hafslund skal tilby sine kunder automatisk måleravlesningsutstyr er det ikke noen selvfølge at de vil komme fra High Tech Security. – Vi må konkurrere med de andre leverandørene på markedet. Og vi har pr. dato ingen pilot installert hos Hafslund.

Slipper strømavlesing

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.