PRODUKTNYHETER

Automatisert finsliping

Nylig fikk Brødrene Øyo en viktig kontrakt med den store verktøyprodusenten Würth om å levere økser og brekkjern.

Installasjonen av robotcellen var en forutsetning for å kunne hevde seg i konkurransen om denne leveransen.

Hos Brødrene Øyo regner man med at investeringen på ca 3,5 million kroner vil betale seg på få år. Dessuten var de tidligere manuelle operasjonene både tunge, ensformige og i et støyende og støvete miljø.

Ettergivende slipesystemer

Multicraft tar utgangspunkt i at roboten selv kan velge og hente øksevarianter fra i alt fem standardmagasiner. Roboten griper øksehodet og sliper så fem sider med et trykk på 50 kg slik at avvirkningen er 5-10 ganger så mye som en operatør over tid vil kunne klare.

Normalt ville smitoleranser skape store problemer for en maskin som roboten er. Nettopp på dette området har Multicraft spesialkompetanse fra utstyr for sliping av propeller som de har levert over hele verden. Der er kravene til ettergivende berøringsverktøy avgjørende, samtidig som nøyaktighet i avgrading må være eksakt.

Robot med multifunksjoner

Etter grovsliping henger roboten øksene på et robotstyrt transportbånd.

Herfra kjøres de først til en induksjonsherder og deretter til en vannbad hvor de brått avkjøles. Videre kjøres øksene til et kar hvor de dipplakkeres og deretter gjennom en varmeovn der de tørkes.

Roboten hekter øksene av hengebanen og finsliper eggen for så å dyppe den i voks for å beskytte eggen. Deretter palleteres øksene på en vanlig europall.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.