PRODUKSJON

Automatikk - takk!

Mekanikk, maskinsyn, elektromekanikk, roboter, pneumatikk, hydraulikk og databasert detaljstyring - alt kommer fra en og samme hånd.

- Dette forenkler jo kontakten mellom kunde og leverandør, sier adm. direktør Finn Heier. Han vil ikke gå med på at det minner om bukken som skulle passe havresekken.

- Kundekontakten er avgjørende for teknikkutviklingen hos oss, forteller Heier. Ett byggesett-eksempel han gjerne nevner er den avanserte versjonen av en komplett pallettbaneløsning, kalt TS4plus. Målet var å forbedre driftsøkonomien for kunden. Det klarte de ved smartere konstruksjon og oppbygging, og dermed lavere pris på elementene. TS4plus er et interntransportsystem som kan flytte palletter - eller transportkasser - med laster opp til 250 kilo. Systemet brukes i et vidt spekter av tilbringer- og interntransport-installasjoner - også kalt conveyorløsninger.

Tysk grundighet

Ingeniørene la særlig stor vekt på at pallettsystemet skulle være stabilt og holdbart. Derfor valgte de solide stålkjedeguider på kjørestrekkene. Lavfriksjonsullekjede for pallettakkumulering leveres med støtteruller i stål. Den kompakte seksjonen brukes til å sette opp segmenterte transportører og korte tverrseksjoner.

Selve palletten, som egentlig er en skreddersydd transportkasse er bygget av en standard aluminiumsplate og leveres i to tykkelser. Begge går på skinner av polyetylen. Det gir lavt lydnivå og minimal slitasje. Støtdempere reduserer anslagslyden - når palletten går i stoppklakk - til under 70 dB(A) - selv om kassen bærer full last.

Smarte delløsninger

- I systemer hvor syklustiden er kritisk, kan conveyorhastigheten dobles seksjon for seksjon, ved å benytte akselerasjonsmoduler. Her mates pallettene ut med høyere hastighet, fra prosess-stasjonene. Løfte- og tverrtransport-enheten er en viktig komponent i programmet. Med en største høyde på 300 millimeter kan du enkelt arrangere multinivå-systemutforming. Posisjoneringsenheten løfter palletten ca. 5 millimeter over transportflaten, dette utvider også systemets muligheter. Dempestoppere, stoppere med progressiv justerbar demping og tilbakeslagsstopper er også en del av standardtilbehøret, forklarer Finn Heier.

Han legger til at typiske kundegrupper er bl.a. farmasøytisk industri, næringsmiddelprodusenter, maskinbyggere, brødfabrikker, prosessindustri, og fabrikkskip.

Finn Heier forteller at deres systemer flytter råvarer, halvfabrikata, ferdigvarer og utstyr, og at selskapet også bistår med å legge opp og bygge inn anleggene.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.