NYHETER_BYGG

Autodesk tar IFC inn i varmen

Illustrasjon av Freedom Tower fra Jersey-siden.
Illustrasjon av Freedom Tower fra Jersey-siden. Bilde: SOM

De to AutoCAD-baserte programmene Architechture Destop, ADT, og Autodesk Building Systems blir kun beholdt av hensyn til gamle kunder som ikke ønsker endring.

De skal fortsatt vidreutvikles, hevder ledelsen i Autodesk, men all fokus rettes nå mot Revit.

– Vi beholder de AutoCAD-baserte programmene for dem som kjenner dem og som er lite interessert i å veksle til ny plattform, bekrefter Paul Stefan, ansvarlig for Revit-salget i Nord-Europa.

Satser på IFC

Siste verjson av Revit har full import/eksport funksjon for IFC, utviklet av Autodesk. Tidligere versjoner hadde kun eksportfunksjonen. AutoCAD-programmene har ingen slike funksjoner, de må kjøpes som en tilleggsaplikasjon fra tyske G.E.M. Team Solutions.

Autodesk har pådratt seg et rykte for å være motstridene i forhold til interoperabilitet og den åpne standarden IFC. Dette avviser Stefan som helt galt.

– Vi tilbyr det kundene vil ha. Jeg skjønner at IFC begynner å bli stort i flere av de nordeuropeiske landene, men der vi har hovedtyngden av våre kunder er det knapt noen som har spurt etter IFC. Stefan trekker frem Storbritannia som eksempel, der har Autodesk en markedsandel på 85 prosent blant arktiktektene, og nærmest null etterspørsel etter IFC.

Revit leveres nå klar for IFC 2x2, versjon 2x3 er nesten klar, men Autodesk vil ikke gjøre de stadige endringene av IFC-standarden tilgjengelig som nedlastbar oppgradering. De vil bli implementert ettersom nye versjoner av Revit-serien lanseres. Stefan sier han ikke kjenner til planer om også å bygge full import/eksportfunksjon inn i de gamle AutoCAD-produktene.

Overraskende

Da Autodesk i februar 2002 kjøpte Revit Technology Corporation for 133 millioner dollar var det mange som ble overrasket. Architectural Desktop var nylig lansert og skulle være hovedproduktet.

De to har helt forskjellige plattformer og kan ikke vidreutivkles til ett felles produkt. Nå har ledelsen i Autodesk funnet at Revit, bygget på en relasjonsdatabase, er den smidigste og beste løsningen.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.