INDUSTRI

Australier tar over i Think

24. okt. 2008 - 15:42
Vis mer

Richard Canny er en veteran fra internasjonal bilindustri og tar over som administrerende direktør i Think Global etter Jan-Olaf Willums.

Samtidig overtar Svein S. Jacobsen, tidligere direktør i Tomra og nestleder i Orkla-styret, som styreleder etter Alf Bjørseth.

– Elbiler er framtiden og Think er i ledelsen. Dette er et selskap som hele Norge bør være meget stolte over, sa Canny på en pressekonferanse fredag.Fra Ford

Australske Richard Canny har hatt en rekke sjefsjobber i det gigantiske Ford-konsernet de siste 25 årene. Han ble opprinnelig ansatt som såkalt «president and chief operating officer» i Think Global i august.

Les også: Nytt superlag skal få fart på Think

Det tok altså to måneder for ham å rykke opp til topps i selskapet.

Ifølge Svein S. Jacobsen skjer denne endringen i forbindelse med at selskapet nå går inn i en ny produksjonsfase og i samråd med Jan-Olaf Willums. Han er nå valgt inn i styret.

– Visjonære Willums har gjort en fenomenal jobb med å bygge Think opp fra et konkursbo til der det er i dag, sier Jacobsen.

Når det gjelder Alf Bjørseth forteller Jacobsen at han fortsatt skal ha en stor eierpost i Think, men at han har så mange andre Scatec-underbruk som krever tid og krefter.

– Unnskyld!

Det var to ydmyke nye Think-topper som møtte pressen i elbilselskapets nye lokaler på IT Fornebu.

– Vi beklager at Think City er blitt forsinket i flere omganger. Vi vil spesielt si unnskyld til kundene våre som venter på bil og ikke minst beklage at de er blitt for dårlig informert underveis, sier Canny.

Think har blant annet hatt problemer med batterileveranser, støy og enkelte andre nøkkelkomponenter. Dette skal nå være løst.

Think forsinket igjen

Storkunde får de første Think City

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

Røhne Selmer

Det er cirka 500 på venteliste på den nye elbilen. Nå ber imidlertid selskapet om å bli trodd på at serieproduksjonen på Aurskog er i gang og at produksjonsraten er i vekst.

– Jeg tør ikke si nøyaktig hvor mange biler som ruller ut i løpet av fabrikken i 2009, men vi snakker iallfall om flere tusen, forteller Canny.

Samtidig er det avgjort at Think Citys norske distributør blir Røhne Selmer . Der blir bilen vist fram for salg fra 17. november.

De svenske og danske distributørene skal være på plass i løpet av første kvartal neste år.

Økt kapasitet

Aurskogfabrikken har i dag 196 ansatte og ledes av svenske Arne Degermoose. Fabrikken har en kapasitet på 10.000 biler i året fordelt på to skift.

Ifølge Canny arbeider de med kapasitetsøkning på Aurskog parallelt med planene om å bygge en tilsvarende fabrikk i utlandet, fortrinnsvis i USA. Ettersom Think City skrus sammen av prefabrikkerte komponenter, lar det seg gjøre å sette opp en replikafabrikk på 12-15 måneder, opplyser Think-sjefen.

Think planlegger USA-fabrikk

Henter mer kapital – snart lønnsom

I forbindelse med oppgiringen av produksjonen har Think Global nå hentet inn friske penger, 160 millioner kroner, i en kapitalutvidelse som nær samtlige aksjonærer har bidratt i.

Think henter mer penger

– Ikke verst i disse finansielt turbulente tider. Det sier noe om tilliten til Think, sier Jacobsen som tidligere denne måneden kunne kose seg med bildet av en Think City på hele førstesiden til magasinbilaget til New York Times.

To av Europas heteste selskaper

Styrelederen vil ikke røpe hvor stort volum Think er avhengig av for å gå i pluss. Han karakteriserer det kun som «et komfortabelt nivå».

– Vi skal bli lønnsomme i løpet av 2009, sier han.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.