ENERGI

Australia vil fortsette å selge kull i flere tiår

Mener de har det noe av det reneste kullet i verden.

Australia sier at så lenge det er kjøpere, vil de selge kull. Bildet er tatt ved Muswellbrook i Hunter Valley i Australia.
Australia sier at så lenge det er kjøpere, vil de selge kull. Bildet er tatt ved Muswellbrook i Hunter Valley i Australia. Foto: Mark Baker/NTB
8. nov. 2021 - 08:40

Australia sier at så lenge det er kjøpere, vil de selge kull. Flere enn 40 land ble enige om å fase ut kull innen få tiår under klimatoppmøtet i Glasgow.

– Vi vil ikke stenge kullgruver, og vi skal ikke stenge ned kullkraftverk, sier ressursminister Keith Pitt til den australske kringkasteren ABC.

Han hevder kullet fra Australia er blant det reneste i verden.

– Jeg vil heller at folk skal bruke australsk kull av høy kvalitet enn kull fra Russland eller Indonesia. Det vil fortsatt være et marked for kull i tiårene som kommer. Hvis de kjøper, så vil vi selge, sier Pitt.

Australia er en av verdens største produsenter av kull. 50.000 mennesker er ansatt i sektoren, og ytterligere 120.000 arbeidsplasser er avhengige av den, ifølge bransjeorganisasjonen Minerals Council of Australia.

Forbrenning av kull fører til store utslipp av CO2. I forrige uke på klimatoppmøtet i Glasgow ble over 40 land enige om å fase ut bruken av kullkraft.

Les også

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.