ARBEIDSLIV

AUS - ungdom

- Interessen for AUS (arbeid under spenning) er stor. Det sier daglig leder Per Steinar Mikkelsen ved Tranamarka Energipark.

Han har med seg montører fra Nord-Trøndelag Elektrisitetsverk på Hellerudsletta for å vise barhåndmetoden. Spesielt de besøkende skoleelevene er interessert, forteller han.

Selv om interessen er stor, synes han at det skjer lite ute i bransjen. - Vi som arbeider med opplæring på dette feltet synes at det blir gjort for lite når man tenker på hvordan at dette er en fantastisk måte å drive vedlikehold på, sier han.

Mange blir forbauset når de ser på hvor enkelt det er å arbeide med barhåndmetoden, altså at montøren befinner seg på samme potensial som fasen.

- De blir også overrasket over hvor lite utstyr som skal til for å gjøre større oppdrag, sier Mikkelsen. Han under seg sterkt over at store netteiere fortsatt vegrer seg i å bruke AUS i sitt vedlikeholdsprogram.

På arbeider over 66 kV hevder Mikkelsen at er det ingen bedre alternativer enn barhåndmetoden. Den metoden de bruker for å ta seg opp på fasen gjør det blant annet enkelt å foreta inspeksjoner. - Hvis du under inspeksjonen oppdager feil, kan du i de fleste tilfeller utbedre denne med en gang, sier han.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.