NYHETER

Aurstad godtar ikke millionbot

Entreprenørselskapet KA Aurstad i Ørsta godtar ikke boten på 1 million kroner som bedriften er ilagt etter en dødsulykke på Dalsfjordsambandet i Sogn og Fjordane.

Kjell Herskedal
17. sep. 2014 - 10:41

-Vi har anket saken i den forstand at vi har sendt den tilbake til Sogn og Fjordane politidistrikt med beskjed om at dette kan vi ikke akseptere, sier styreformann og eier i KA Aurstad AS, Kjell Arne Aurstad, til Våre Veger.

-Det betyr at dere er innstilt på at saken avgjøres i retten?

-Ja, om nødvendig er vi det. Vi får se hva Sogn og Fjordane politidistrikt foretar seg.

Aurstad ønsker ikke å gå nærmere inn på grunnlaget for standpunktet bedriften har tatt, fordi det kan oppfattes som en forhåndsprosedering.

 

Arbeidstilsynet hadde ingen merknader

Aurstad har tidligere gitt uttrykk for forundring over at politiet utferdiger en såpass høy bot ett år etter at Arbeidstilsynet kom med sin konklusjon. Arbeidstilsynet hadde ingen merknader til HMS-oppfølgingen på anleggsplassen.

Politiadvokat Jørn Lasse Refsnes ved Sogn og Fjordane politidistrikt har tidligere sagt at det er mangelfull sikring av en snuplass som er bakgrunnen for den høye boten. En 25 år gammel dumpersjåfør omkom da maskinen han kjørte havnet i sjøen. Dette skjedde under byggingen av Dalsfjordsambandet i Sogn og Fjordane i januar i fjor.

 

Også vegvesenet fikk bot

Statens vegvesen er ilagt en bot på 500.000 kroner etter den samme ulykken. KA Aurstad er i tillegg til boten på 1 million kroner pålagt å betale 100.000 kroner til hver av foreldrene til den 25 år gamle dumpersjåføren som omkom.

Saken har prinsipiell interesse for anleggsbransjen. Spørsmålet er hvor godt et anleggsområde kan og bør sikres mens arbeid pågår.

 

Ikke hørt fra Statens vegvesen

-Vi har fått muntlig tilbakemelding gjennom KA Aurstads advokat om at de ikke godtar boten. Konsekvensen er at vi tar ut stevning for tingretten mot selskapet, sier politiadvokat Jørn Lasse Refsnes til Våre Veger.

Han har ikke fått noen tilbakemelding fra Statens vegvesen som har frist ut måneden med å ta stilling til om de vedtar boten på en halv million kroner eller ikke.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.