MOTOR

Audi-hint om vill elbil

Hva slags elbil Audi har tenkt å presentere, er fortsatt uvisst. Dette bildet er av konseptbilen D/ som ble vist fram under utstillingen "From Dream to Reality" tidligere i år.
Hva slags elbil Audi har tenkt å presentere, er fortsatt uvisst. Dette bildet er av konseptbilen D/ som ble vist fram under utstillingen "From Dream to Reality" tidligere i år.Bilde: Audi
3. sep. 2009 - 10:54

Blant mange spennende lanseringer som er ventet under bilmessen i Frankfurt som starter om to uker, melder Audi seg på i kampen om oppmerksomhet.

Foreløpig er det kun hinting til en kommende elbil Audi bedriver.

Utemmede elkrefter

Bilprodusenten har nylig lansert det vesle nettstedet Electricity untamed som teller ned til åpningsdagen av bilmessen i Frankfurt, 15. september.

Ut fra de meldingene som ruller over skjermen, tyder det på at den tyske produsenten har tenkt å vise fram en elbil i sportsbilsegmentet.

– Hva skjedde med elektrisiteten? spør Audi, og svarer selv:

– Den ble gjemt bort i kaffetraktere og tannbørster. Men 15. September, vil elektrisitetens ville krefter slippes løs – fullstendig utemmet!

Elektrisk SLS

Kanskje er dette Audis svar til erkekonkurrentene hos Mercedes-Benz som tidligere i sommer erklærte at de kommer til å bygge en elektrisk versjon av supersportsbilen SLS AMG - en slags etterkommer av klassiske Gullwing. Også denne skal vises fram i Frankfurt.

Elversjonen utstyres med tre litium-ionebatteripakker, hver på 16 kWh, som forsyner energi til fire elektromotorer med en effekt på 392 kW og et dreiemoment på 880 NM.

Det gjør den i stand til å henge på bensinutgaven av SLS AMG, som har en 6,3-liters V8-er som utvikler 420 kW (571 hk) og klarer 0-100 km/t på fire sekunder blank.

Men når den eventuelt blir satt i produksjon, har ikke Daimler sagt noe om.

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.