ARBEIDSLIV

Attraktivt marked

Sist høst ble Høyskolen for offentlig ledelse etablert ved BI.

- Hver tredje student på våre masterprogrammer i ledelse kommer fra offentlig sektor, og vi har over flere år tilbudt spesialprogrammer for helsesektoren. Etableringen av Høyskolen for offentlig ledelse er et organisatorisk grep for å samle utviklingen av spesialtilbud til denne sektoren, sier direktør Morten Fjeldstad ved den nye BI-skolen.

Høyskolen tilbyr en bachelorgrad i helseledelse. Et masterprogram i skoleledelse skal være klart fra høsten, og et masterprogram myntet på toppledere i offentlig sektor venter på godkjenning i Utdannings- og forskningsdepartementet. Fra før tilbyr BI et masterprogram i omstilling i offentlig sektor, og et i helsepolitikk og ledelse myntet på ledere av de nye helseforetakene.

- Utfordringen for ledere i offentlig sektor er å gå bort fra den tradisjonelle forvalterrollen, og inn i rollen som virksomhetsledere, sier Fjeldstad.

- Dette krever økt fokus på områder som marked, konkurranse, tjenestemarkedsføring, strategiske valg, økonomistyring og organisatoriske løsninger. Offentlig sektor må dessuten utvikle seg som arbeidsgiver, både for å bli flinkere i rekruttering og videreutvikling av medarbeiderne, og for å kunne ta de ubehagelige avgjørelsene - eventuelt bringe en arbeidsavtale til opphør.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.