TRAFIKK OG ITS

Åtte nye bompengeprosjekter i 2019: Blir det store bompengeåret, mener NAF

Åtte nye bompengeprosjekter innføres i løpet av året, i tillegg popper 54 nye bomstasjoner opp i Oslo.

bom3
bom3 Illustrasjon: Vegard Wivestad Grøtt/NTB scanpix
NTB
2. jan. 2019 - 10:00

– 2018 var et dyrt bompengeår for bilister og 2019 blir ikke bedre, snarere tvert imot, sier kommunikasjonssjef Camilla Ryste i NAF til P4.

Her kommer de nye 

I Nedre Glomma-regionen blir det innført bompenger som en del av bymiljøpakkene, i tillegg kommer det altså nye bomstasjoner i Oslo og Bergen. Det skal også kreves inn bompenger på E18 mellom Tvedestrand og Arendal, E6 mellom Kolomoen og Moelv, E134 i Buskerud, Ryfast i Rogaland, Fylkesvei 17 i Steinkjer, og det innføres bompenger i 2019/2020 på E18 mellom Rugtvedt og Dørdal i Telemark.

– Politikerne vedtar store vei- og kollektivprosjekter, men de prioriterer ikke penger til å betale hele regningen, men sender den til dem som er avhengige av bilen i hverdagen, sier Ryste.

Har gått ned

Samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp) forstår at folk er frustrert, men sier staten nå bruker mer penger på å finansiere nye veier og at bompengeandelen har gått ned. Likevel må bilistene betale mer i bompenger i år.

– Vi skal bygge mye mer vei og det betyr at det blir noe mer bompenger enkelte steder i landet, men til sjuende og sist betyr det bedre standard på veinettet vårt, sier Dale.

LES OGSÅ: Bompengeparti kan havne på vippen i Bergen

 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.