MOBIL

- Åtte kjerner fra Samsung i februar

Samsung har prosessor med to ganger fire kjerner på vei, og skal vise den frem om knapt tre måneder.

Mobiltelefonene blir bare sterkere og sterkere. Mens vi for noen år siden hevet øyenbrynene når det ble snakk om mobilprosessorer på 1 GHz, kommer mange toppmodeller i dag med fire prosessorkjerner på 1,5 GHz eller mer.

Neste steg blir åpenbart enda flere prosessorkjerner, og skal vi tro kildene til EETimes.com kommer Samsung til å lansere en systembrikke med åttekjerneprosessor basert på ARMs big.little-teknologi under International Solid-State Circuits Conference i februar.

Skal bruke mindre strøm

Men før du begynner å juble: Det er egentlig snakk om en løsning som i hovedsak er designet for å bruke mindre strøm, og ikke nødvendigvis gi så mye mer regnekraft.


Illustrasjon av big.little-teknologien.

Systembrikken skal være basert på Cortex-A15-prosessorer og Cortex-A7-prosessorer. Prinsippet er at systembrikken inneholder to firekjerneprosessorer av hver type. Mens A15-prosessorene skal ta seg av de tunge oppgavene som krever mye regnekraft, skal A7-prosessorene ta lettere oppgaver og bruke mindre strøm.

De vil ikke kunne kjøre alle åtte samtidig, men veksle på hvilken gruppe som jobber etter behov. A15-prosessorene skal kunne kjøre på inntil 1,8 GHz, mens A7-prosessorene skal kunne kjøre på inntil 1,2 GHz.

Det hele skal være laget med 28nm-prosess, og ha et cacheminne på 2 MB.

Hvor løsningen vil dukke opp først vites ikke. Ei heller om informasjonen nødvendigvis er korrekt. Men vi tipper at de enten vil dytte det inn i et nettbrett eller kanskje en telefon neste år.

Kilde: EETimes.com

Les mer om:
Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.