MOBIL

- Åtte kjerner fra Samsung i februar

Samsung har prosessor med to ganger fire kjerner på vei, og skal vise den frem om knapt tre måneder.

Marius ValleMarius ValleJournalist
21. nov. 2012 - 16:01

Mobiltelefonene blir bare sterkere og sterkere. Mens vi for noen år siden hevet øyenbrynene når det ble snakk om mobilprosessorer på 1 GHz, kommer mange toppmodeller i dag med fire prosessorkjerner på 1,5 GHz eller mer.

Neste steg blir åpenbart enda flere prosessorkjerner, og skal vi tro kildene til EETimes.com kommer Samsung til å lansere en systembrikke med åttekjerneprosessor basert på ARMs big.little-teknologi under International Solid-State Circuits Conference i februar.

Skal bruke mindre strøm

Men før du begynner å juble: Det er egentlig snakk om en løsning som i hovedsak er designet for å bruke mindre strøm, og ikke nødvendigvis gi så mye mer regnekraft.Illustrasjon av big.little-teknologien.

Systembrikken skal være basert på Cortex-A15-prosessorer og Cortex-A7-prosessorer. Prinsippet er at systembrikken inneholder to firekjerneprosessorer av hver type. Mens A15-prosessorene skal ta seg av de tunge oppgavene som krever mye regnekraft, skal A7-prosessorene ta lettere oppgaver og bruke mindre strøm.

De vil ikke kunne kjøre alle åtte samtidig, men veksle på hvilken gruppe som jobber etter behov. A15-prosessorene skal kunne kjøre på inntil 1,8 GHz, mens A7-prosessorene skal kunne kjøre på inntil 1,2 GHz.

Det hele skal være laget med 28nm-prosess, og ha et cacheminne på 2 MB.

Hvor løsningen vil dukke opp først vites ikke. Ei heller om informasjonen nødvendigvis er korrekt. Men vi tipper at de enten vil dytte det inn i et nettbrett eller kanskje en telefon neste år.

Kilde: EETimes.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.