Åtte er blitt til tre i konkurransen om Gassveien i Bamble

Åtte entreprenører ønsket å være med i konkurransen om å bygge ny fylkesvei fra E18 på Rugtvedt, tre av dem er valgt ut for å konkurrere videre.

Prosjektleder Lars Lund er glad for den store interessen for å bygge «Gassveien», Fv. 353 Rugtvedt- Surtebogen i Bamble kommune. Prosjektet har en totalramme på nesten 600 millioner kroner.
Prosjektleder Lars Lund er glad for den store interessen for å bygge «Gassveien», Fv. 353 Rugtvedt- Surtebogen i Bamble kommune. Prosjektet har en totalramme på nesten 600 millioner kroner. Foto: Tor Arvid Austråt Gundersen
16. mars 2023 - 13:57

De tre entreprenørene  som går videre er:
• Hæhre Entreprenør AS
• Marthinsen & Duvholt AS
• Peab Anlegg AS

Prosjektet gjelder bygging av 3,9 km tofelts fylkesvei 353 med forsterket midtoppmerking i ny trasé, også kalt Gassveien. Strekningen har en kostnadsramme på 598 millioner kroner, og skal bygges i Bamble kommune mellom R18 ved Rugtvedt og Surtebogen.

Prosjektleder Lars Lund i Vestfold og Telemark fylkeskommune forteller at planen er at kontrakt skal signeres seint i høst, slik at den utvalgte entreprenøren kan komme i gang med prosjektering og bygging vinteren 2023/2024. Framdriften skal da være slik videre at trafikken kan settes på veien i løpet av våren 2026.

– Fylkeskommunen ser nå fram til å komme i gang med neste steg i anskaffelsen og
kontraktsignering med en av disse aktørene, sier prosjektleder Lund.

  <i>Illustrasjon:  Samferdselsdepartemnetet</i>
  Illustrasjon:  Samferdselsdepartemnetet

Finansieringen av prosjektet er basert på bompenger i tillegg til fylkeskommunale midler, midler fra Bamble kommune og Nye veier. Prosjektet består av å prosjektere og bygge fire kilometer med fylkesveg fra E18 på Rugtvedt til Surtebogen i Bamble kommune. Det skal bygges flere konstruksjoner og entreprenøren må regne med å utføre geotekniske tiltak. Det skal i samme jobb legges ny hovedvannledning for Bamble kommune på strekningen. Reguleringsplanen ble vedtatt november 2020.

Les også

Kvænangsfjelltunnelen er åpnet - et halvt år før tida

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.