ARBEIDSLIV

Åtte av ti bedrifter vurderer permitteringer

Åtte av ti bedrifter svarer NHO at de vurderer å permittere ansatte på grunn av koronaepidemien. Nå frykter NHO-sjefen eksplosjon i antall arbeidsledige.

Administrerende direktør Ole Erik Almlid i NHO er bekymret for at ledigheten i det norske samfunnet vil eksplodere på grunn av koronautbruddet. Her fra NHOs årsmiddag i Spektrum i Oslo i januar.
Administrerende direktør Ole Erik Almlid i NHO er bekymret for at ledigheten i det norske samfunnet vil eksplodere på grunn av koronautbruddet. Her fra NHOs årsmiddag i Spektrum i Oslo i januar. Foto: NTB Scanpix
NTB
15. mars 2020 - 09:23

En av fire av de spurte bedriftene i undersøkelsen, som ble gjennomført av NHO torsdag og fredag denne uken, svarer at de allerede har gjennomført permitteringer av ansatte.

En tilsvarende undersøkelse ble gjennomført noen dager tidligere, mellom 6. og 9. mars, og da svarte 26 prosent av de spurte bedriftene at det kunne være aktuelt å permittere ansatte på grunn av koronautbruddet i Norge.

Bare noen dager senere svarer altså mer enn tre ganger så mange, 79 prosent, blant de nesten 4.700 bedriftene at permitteringer vurderes.

– Vi tror ikke det vi leser. Dette betyr at vi trolig står foran en eksplosiv vekst i ledigheten i Norge, sier NHO-sjef Ole Erik Almlid til VG.

– Norge må være forberedt på at den økonomiske krisen kommer til å vare lenger enn helsekrisen, sier han videre.

Almlid er klar på at forslaget regjeringen la fram til krisepakke før helgen ikke holder for å hjelpe bedriftene over kneika de nå står overfor. Han etterlyser målrettede og kraftfulle tiltak som ber regjeringen søke et bredt forlik om kriseløsningen.

Les også

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.