ENERGI

Atomkraftverk årsak til global oppvarming?

16. juni 2000 - 02:44

Fokus har i det siste ligget på om denne isolasjonseffekten tiltar pga. økt CO2-utslipp. Men kanskje er det nå mer energi som må eksporteres enn tidligere!

Energi fra sola og varme fra jordas indre har vært de eneste energikilder i hele jordas historie. Etter at Einstein oppdaget at masse kunne omdannes til energi, har vi fått en ny tredje energikilde som aldri har vært på jorda. All energi ender som kjent før eller siden opp som lavverdig varmeenergi. Og varmen fra verdens atomkraftverk må også ut igjennom atmosfæren på samme viset som varme fra jorda og stråling fra sola. Siden drivhuseffektens natur er at temperaturen må økes for å få eksportert mer varme, vil også atomkraftverkene bidra til global oppvarming!

Atomkraftverkenes samlede effekt i dag vil kanskje synes forsvinnende liten i forhold til all energi blir tilført fra sola. Men hva om den pågående forskning på fusjonsprosessen skulle føre fram? Utsiktene til uendelige mengder billig, fullstendig forurensningsfri energi, uten radioaktivt avfall av noe slag, ville jo være drømmen for enhver energiminister! Energiforbruket ville skyte i været og vi ville sløse med energi som aldri før!

Men det kan vi bare ikke!

Det ville bli som å sette en stor varmeovn i et drivhus på en varm sommerdag uten mulighet til å åpne vinduene. Det ville bli så varmt at tomatene ville dø!

Kanskje bør vi snart kolonisere Mars, for på jorda kan vi ikke bruke atomkraftverk uten å forstyrre en balanse som har eksistert i millioner av år.

Jeg vet ikke hvor stor den samlede energiproduksjonen fra atomkraftverk er. Men noe sier meg at dette kanskje er en like viktig faktor som utslipp av CO2 og derfor bør vies mer oppmerksomhet enn hittil!

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.