MOBIL

Asus med ny Padfone

Et nettbrett som drives av en mobil. Asus tar Padfone til andre runde.

Marius ValleMarius ValleJournalist
16. okt. 2012 - 09:21

I februar viste Asus for første gang frem sitt Padfone-konsept. Dette er en mobiltelefon du kan bygge ut til å bli et nettbrett. For å få til dette setter du telefonen inn i selve brettet, som dermed drives av telefonens maskinvare.

Asus har tydeligvis stor tro på konseptet siden de nå, litt over et halvt år senere, viser frem oppfølgeren. Asus Padfone 2 er mer av det samme, bare heftigere.

Firekjernet

Den nye utgaven er en Android 4.0-telefon med en 4,7 tommer lyssterk skjerm med HD-oppløsning. Den aller største oppgraderingen er imidlertid gjort bak dekslene. Padfone 2 har nemlig fått en Qualcomm Snapdragon S4-systembrikke med firekjerneprosessor. Det er snakk om en APQ8064, som har en firekjernet Krait-prosessor på 1,5 GHz. Arbeidsminnet er på 2 GB.

Kameraet har en oppløsning på 13 megapiksler, med en maks blender på f/2.4. Dette kan ta video i 1080p-oppløsning med 30 bilder i sekundet, eller video i 720p-oppløsning med 60 bilder i sekundet.

Det er også et frontmontert kammera på 1,3 megapiksler.

50 GB i skyen

Padfone 2 leveres med 16, 32 eller 64 GB minne. Det er ingen støtte for minnekortutvidelse. Du får imidlertid 50 GB lagringsplass på Asus' egne skytjeneste Asus WebStorage med på kjøpet.

Telefonen støtter ellers NFC, og leveres med støtte for 4G-nett. Dog er det i skrivende stund ikke helt klart om den vil leveres med dette i Norden.

Batteriet har for øvrig en kapasitet på 2140 mAh, og kan ikke byttes.

Padfone 2 er altså i seg selv en sprek telefon, men det er jo nettbrettutvidelsen som gjør at den skiller seg fra mengden.

10,1 tommers brett

Som før er det slik at du fester telefonen i selve brettet, men denne gangen har Asus fjernet luken på nettbrettet. Du skyver bare telefonen på plass bak i brettet.

Skjermen på brettet har en oppløsning på 1280 x 800 piksler og måler 10,1 tommer. Det kommer også med integrert batteri på 5000 mAh, som er en reduksjon fra originalens 6600 mAh.

Både brettet og mobilen har fått en proprietær tilkobling, så du er nødt til å huske å ta med USB-kabelen om du går for denne løsningen.

Padfone 2 kommer i salg i Taiwan allerede neste uke. Når den kommer til Europa er ikke kjent i øyeblikket. Prisen i Taiwan skal begynne på rundt 3500 kroner for 16 GB-modellen, og rundt 4300 kroner for 64 GB-modellen. Prisen øker med omtrent 1200 kroner for alle variantene om brettet skal følge med.

Padfone 2 leveres som nevnt med Android 4.0, men skal oppgraderes til Android 4.1 Jelly Bean etter lansering.

OPPDATERT: Asus har nå røpet priser og tilgjengelighet. Den skal komme i salg i 32- og 64 GB-versjonene, mens 16 GB-utgaven kommer noe senere. Norge står ikke på listen over land som får Padfone 2 først, men den skal komme til Sverige.

Prisene er 799 og 899 euro for henholdsvis 32- og 64 GB-utgavene med nettbrettet inkludert. Dette tilsvarer omtrent 5900 og 6600 kroner.

Kilde: Engadget.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.