MOBIL

Asus lanserer Windows 8-brett

Vivo Tab er like mye PC som de er nettbrett.

Marius ValleMarius ValleJournalist
30. aug. 2012 - 11:48

Asus relanserer sine Windows 8-brett under IFA-messen i Berlin. Produktene Vivo Tab og Vivo Tab RT ble først vist frem under Computex-messen i juni, under navnene Asus Tablet 810 og 600. Nå har de fått nye navn.

Produktene er de samme som før, men det gjør dem ikke mindre interessante. Dette er samme produktkategori som Samsungs nye Windows 8-maskiner Ativ PC, som Samsung kaller "Smart PC".

LES MER: Samsung lanserer Ativ (tu.no)

Asus Vivo

De nye Vivo-maskinene er en type krysning mellom PC og nettbrett. Du kan bruke dem som vanlige bærbare PC-er, men når du ikke trenger mus og tastatur kobler du bare av tastaturet og sitter igjen med et brett med trykkskjerm.

De to maskinene her begge 1366 x 768 pikslers 11,6 tommers IPS+-skjermer med Wacoms pennteknologi. Dette gjør at du kan skrive og tegne på skjermen med en medfølgende penn. Så vidt vi kan se er det samme teknologi som du finner i Samsung Galaxy Note 10.1 og Galaxy Note II, for pennen er her belastningsfølsom og skiller mellom 1024 grader av belastning. Det gjør at det føles som å skrive med en vanlig penn.

LES MER: Test av Samsung Galaxy Note 10.1

Som på Asus' Android-nettbrett inneholder tastaturdelen et batteri, slik at du får større batterikapasitet når brettet er koblet til tastaturet.

Asus Vivo Tab

Vivo Tab er basert på en Intel Atom-prosessor, og har 2 GB arbeidsminne. Atom-prosessor betyr at den kan kjøre alle "vanlige" Windows-programmer.

I selve tastaturet finner du musplate og to USB-porter for tilkobling av ekstrautstyr, som harddisk for eksempel. Selve brettet har åtte megapikslers kamera, to megapikslers frontkamera, og støtte for NFC. Selve brettet veier 675 gram og er 8,7 millimeter tykt.

Lagringsminnet er på 64 GB.

Asus Vivo Tab RT

Vivo Tab RT kjøre Windows 8 RT. Dette er Windows-utgaven for ARM-prosessorer, noe som kort fortalt betyr at den har samme type prosessor som smarttelefoner og bare kan kjøre Windows-programmer som er laget for å kjøre på slike.

Det gjør ikke brettet til noen sinke. Her får du Nvidia Tegra 3, som har firekjerneprosessor og en kraftig grafikkprosessor. Tab RT har også 2 GB arbeidsminne, 32 GB lagringsminne, og støtte for NFC. Selve brettet er 8,3 millimeter tykt og veier 520 gram.

Tastaturdelen er lik den du får med på Vivo Tab, altså har det USB-tilkobling og mus.

Asus oppgir ingen priser, men de nye maskinene kommer i høst.

Kilde: Pressemelding

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.