MOBIL

Asus lanserer 3D-tablet

Asus' nye Android-tablet har brillefri 3D-skjerm, en håndfri som ser ut som en mobil og en egen pekepenn til å skrive med.

Marius ValleMarius ValleJournalist
30. mai 2011 - 17:48

Brillefri 3D-skjerm, eller autostereoskopiske skjermer som det heter, er i vinden. Nå kommer det til tablet-verdenen, med Asus sin nye tablet Eee Pad MeMO 3D. 

Denne har en skjerm på 7 tommer, og kjører Android 3.0 Honeycomb, og ble lansert på Computex-messen i Taipei i dag. Skjermen har oppløsningen 1280 x 800 piksler, og det hele skal være drevet av en tokjerneprosessor fra Qualcomm. Den skal også være utstyrt med 1 GB minne, ifølge Engadget.com.

3D-funksjonaliteten er kun tilgjengelig i landskapsmodus, noe som er en begrensning i teknologien som er brukt for å skape illusjonen av 3D på skjermen. Asus har gått for samme skjermteknologi som LG har gjort i sin Optimus 3D.

LES OGSÅ: Slik fungerer 3D-skjermen på LG Optimus 3D

Penn

Asus har laget en penn du kan bruke til å ta notater og gjøre annet med. Vi tipper det hele fungerer omtrent som på HTC Flyer, uten at vi har sikker informasjon på dette. Denne kan i tillegg brukes til å navigere rundt i menyer og åpne apps. 

I motsetning til på HTC Flyer er denne pennen integrert i dekselet.

LES OGSÅ: Unboxing av HTC Flyer

Eee Pad MeMO 3D leveres også med en egen Bluetooth-basert håndfri som ser ut som en mobiltelefon. Denne kalles MeMIC, og lar deg ringe, styre tableten og høre på musikk. Den har minijack-utgang slik at du kan koble til hodesett eller høyttalere for å høre på musikk.

Kamera og minnekort

Ellers byr tableten på frontkamera på 1,2 megapiksler, og et kamera med 5 megapiksler og kameralys på baksiden. Den har også Micro-SD-minnekortstøtte.

For øyeblikket er alle spesifikasjonene litt i det blå, men vi regner med at alle detaljene blir kjent innen kort tid. Prisen er ikke kjent, men Eee Pad MeMO 3D skal komme i salg i fjerde kvartal.

Hos Engadget.com kan du se en video av tableten i aksjon.

Kilde: Asus.com, Engadget.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.