ROMFART

Astronauter tilbake på jorda etter rekordlang romferd

Tre kinesiske astronauter landet lørdag i Gobi-ørkenen i Indre Mongolia, nord i Kina, etter 183 dager i verdensrommet, rapporterer statlige medier.

Astronautene Ye Guangfu, Zhai Zhigang og Wang Yaping har gjennomført Kinas lengste romferd. Etter 183 dager i rommet, landet de lørdag i Gobi-ørkenen i romkapselen Shenzhou 13.
Astronautene Ye Guangfu, Zhai Zhigang og Wang Yaping har gjennomført Kinas lengste romferd. Etter 183 dager i rommet, landet de lørdag i Gobi-ørkenen i romkapselen Shenzhou 13. Foto: AP
16. apr. 2022 - 07:47

Trioen har tilbrakt seks måneder om bord på den uferdige romstasjonen Tiangong etter å ha blitt skutt opp fra Gobi-ørkenen i oktober.

Det er den lengste bemannede romferden Kina har gjennomført. I løpet av de seks månedene ble astronaut Wang Yaping den første kinesiske kvinnen til å gjennomføre en romvandring.

Wang og kollegaene Zhai Zhigang og Ye Guangfu underviste også elever i fysikk mens de var i rommet.

Kina sendte sin første astronaut ut i verdensrommet i 2003. Ti år senere landet kinesiske roboter på månen, noe som ble gjentatt i mars i fjor. En bemannet ferd til månen diskuteres også.

I mange land har frykten for Russland og president Vladimir Putin dalt det siste året, viser en ny rapport
Les også

Sikkerhetsrapport: Frykten for Russland daler – klimafrykten øker

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.