KRIGEN I UKRAINA

Astronaut på ISS så rakettangrep mot Ukraina

Den tyske astronauten Matthias Maurer beskriver hvordan det var å se krigen i Ukraina fra verdensrommet tidligere i år.

Om nettene kunne de se lysglimt fra Ukraina helt opp til Den internasjonale romstasjonen, forteller  den tyske astronauten Matthias Maurer. Maurer kom tilbake til jorden 7. mai i år.
Om nettene kunne de se lysglimt fra Ukraina helt opp til Den internasjonale romstasjonen, forteller den tyske astronauten Matthias Maurer. Maurer kom tilbake til jorden 7. mai i år. Henning Kaiser
25. mai 2022 - 07:21

Maurer kom tilbake til jorda 6. mai etter å ha vært på Den internasjonale romstasjonen (ISS) i nesten ett år. Nå har han blitt intervjuet av den tyske kringkasteren ARD. I intervjuet forteller astronauten om hvordan det var å se krigen i Ukraina fra verdensrommet.

– I begynnelsen gikk landet fullstendig i svart nattetid, slik at all belysning i byene ble redusert. Man kunne faktisk bare gjenkjenne Kyiv, mens resten av landet var beksvart, sier Maurer.

Da kunne han se lysglimt nattetid.

– Dette var raketter som slo ned, sier han.

På dagtid kunne han se «svære røyksøyler, svarte søyler med røyk» over byer som Mariupol.

– Så det var svært, svært synlig med det blotte øye fra verdensrommet. Og i disse øyeblikkene følte jeg meg faktisk mye nærmere Ukraina enn jeg kanskje noensinne har gjort mens jeg har vært i Tyskland, sier Maurer.

M109 artillerivogn ved Setermoen under Cold Response 2014.
Les også

Øker støtten til Ukraina – artilleri fra Norge og sjømålsmissiler fra Danmark

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.