BYGG

Asplan Viak satser på energi

ENERGI OG MILJØ: Øivind Mork, administrerende direktør i Asplan Viak  vil legger mer vekt på energi og miljø, derfor har han kjøpt KanEnergi.
ENERGI OG MILJØ: Øivind Mork, administrerende direktør i Asplan Viak vil legger mer vekt på energi og miljø, derfor har han kjøpt KanEnergi. Bilde: Joachim Seehusen
Joachim Seehusen
8. okt. 2010 - 14:35

Asplan Viak har kjøpt KanEnergi. Det betyr økt fokus på energi og miljø og gir selskapet et fotfeste i Sverige.

Flytter

Det har i en periode vært kamp mellom tre – fire norske rådgiverselskaper om å kjøpe KanEnergi. Asplan Viak gikk av med seieren og overtar KanEnergi fra 1. november.

Selskapet flytter da til Asplan Viaks lokaler i Sandvika men vil fortsatt operere under eget navn.

Energi og miljø

– Vi ønsker å bygge oss opp på energi og miljø og vi anser KanEnergi som en av de aller beste rådgiverselskapene i landet innen disse feltene, sier Øivind Mork, administrerende direktør i Asplan Viak.

Mork legger til at han tror energi og miljø er et marked som vil vokser.

– Dessuten synes vi ikke det er mulig å være en ansvarlig samfunnsaktør i dag uten å kunne tilby slike tjenester. Vi har fra før hatt noen nøkkelpersoner innen energi og miljø men vi var ikke sterke nok.

Norden

KanEnergi har en avdeling i Sverige med 14 ansatte. Fra før er ikke Asplan Viak representert der.

– Nå får vi et fotfeste i Sverige, det blir spennende. Siden Sverige er med i EU tror jeg det vil gjøre det lettere å få oppdrag i EU. På sikt vil vi satse mer på en nordisk plattform og gjøre Norden til vårt hjemmemarked, sier Mork.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.