ARKIVNYHETER

Asplan Viak planlegger E 6-utvidelse

Asplan Viak skal lage reguleringsplan, teknisk plan, forprosjekt for konstruksjoner og geotekniske rapporter for ny E 6 mellom Kolomoen og Kåterud. Den røde linjen markerer den nye kjørebanen.
Asplan Viak skal lage reguleringsplan, teknisk plan, forprosjekt for konstruksjoner og geotekniske rapporter for ny E 6 mellom Kolomoen og Kåterud. Den røde linjen markerer den nye kjørebanen. Bilde: Ill.: Asplan Viak
29. okt. 2010 - 14:29

Strekningen som skal reguleres har to felt, planskilte kryss og ingen direkte avkjøringer. Den skal utvides til fire-felts motorveg. Kontrakten omfatter teknisk plan, forprosjekt for konstruksjonene og geotekniske rapporter for Kolomoen-Kåterud i tillegg til reguleringsplanen. Dessuten omfatter den teknisk plan for E 6 fra Kåterud til Arnkvern i Hamar kommune, hvor riksveg 25 tar av fra E 6. Denne strekningen er knapt to km lang.

Asplan Viak har også fått opsjon på konkurransegrunnlaget for Kolomoen-Kåterud og oppfølging i byggetiden. Reguleringsplanen for denne strekningen skal være klar til å legges ut til offentlig ettersyn neste høst. Vegvesenet håper på stortingsbehandling våren 2012 og anleggstart året etter. Utvidelsen til fire felt er kostnadsbereagent til ca. 700 millioner kroner.

To kryss inngår i strekningen, et på Uthus og et på Kåterud. Ombyggingen av Uthus-krysset blir omfattende. Her går E 6 over fylkesveg 24 i dag. Når krysset er ferdigbygd, går fylkesvegen over E 6.

Mellom de to kryssene blir den nye kjørebanen lagt øst for nåværende E 6. Mellom Kolomoen og Uthus kommer ny og gammel veg til å krysse hverandre et par ganger. Hensikten er å gi vegen en bedre geometri enn den her i dag.Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.