KRAFT

Åslaug Haga går av

GÅR AV: Olje- og energiminister Åslaug Haga trekker seg av helsemessige årsaker.
GÅR AV: Olje- og energiminister Åslaug Haga trekker seg av helsemessige årsaker. Bilde: Jannicke Nilsen
Camilla Aadland, Tore Stensvold
19. juni 2008 - 09:39

Haga er sykmeldt på grunn av høyt blodtrykk.

Hun går også av som partileder i Senterpartiet.

Sykmeldingen kom i forbindelse med de private byggesakene. Det har vært strid om en brygge på landstedet på Stryn og stabburet hjemme på gården i Ås i Akershus.

Ikke politisk grunn

Under pressekonferansen holdt Åslaug Haga et kort innlegg der hun sa: - Dette er en personlig beslutning, styrt av min helse.

Hun framholdt at hun ikke anklaget pressen for hardkjøret, men sa:- Jeg akspetere pressens rett til å stille spørsmål og krev svar.

Streng målestokk

Hun mente at helsa henne sikke tåler et slikt hardkjør:

- Politikere skal måles etter en strengere mal enn andre. Jeg observerer at mitt helt vanlig levde liv ikke når opp til forventningene. Jeg ikke har gjort noe som jeg ikke kan stå oppreist på i det offentlige rom. Det står jeg på, men min helse tillater ikke til at "jeg står han av". Jeg er sykmeldt i fire uker, og det kan bli mer. Helsa mi tåler ikke dette livet, sa hun, fast i røsten.

Ulovlig utleie

De siste dagene har det kommet avsløringer om ulovlig utleie av stabburet helt fra 1998. Det er også usikkerhet om inntektene er innrapportert til skattemyndighetene.

Det kommer på toppen av uryddig håndtering av tidligere Enova-sjef Eli Arnstads jobb som konsulent for Olje- og energidepartementet.

Nestleder og parlamentarisk leder for Senterpartiet i Stortinget, Lars Peder Brekk, konstitueres som partileder inntil et ekstraordinært landsmøte.

Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.