INDUSTRI

Åslaug Haga blir olje- og energiminister

BYTTER OMRÅDE: Åslaug Haga, som på dette bildet tatt for to dager siden taler engasjert om utfordringene "vi skal løse sammen" med byggenæringen, har ikke lenger bygg som sitt område. Isteden får hun nye utfordringer som olje- og energiminister.
BYTTER OMRÅDE: Åslaug Haga, som på dette bildet tatt for to dager siden taler engasjert om utfordringene "vi skal løse sammen" med byggenæringen, har ikke lenger bygg som sitt område. Isteden får hun nye utfordringer som olje- og energiminister. Bilde: Mona Strande
21. sep. 2007 - 07:29

Odd Roger Enoksen (Sp) er blant annet blitt kritisert for å ha satset for lite på fornybar energi, men det skal ifølge NRK være hensynet til familien som gjør at han vil trekke seg.

Ifølge statskanalen vil olje- og energiminister Odd-Roger Enoksen gå av som statsråd fredag, og nåværende kommunalminister Åslaug Haga vil overta hans departement.

Åslaug Haga vil nå få ansvar for å dra i land en rekke tunge saker, som et nytt industrikraftregime, "Norges månelanding" - CO2-rensing på Mongstad, og en rekke andre saker.

Kleppa overtar

Ifølge statskanalen er det Magnhild Meltveit Kleppa (Sp) som vil overta kommunalministerposten etter Åslaug Haga.

Meltveit Kleppa sitter i dag i Kontroll- og konstitusjonskomitéen på Stortinget, og har tidligere vært statsråd i Sosial- og helsedepartementet fra 1997 til 2000.

– Ikke overrasket

Frps energipolitisk talsmann, Ketil Solvik-Olsen er ikke er overrasket over statsrådsskiftet.

– Enoksen ble dolket for mange ganger av sine egne. Men et skifte løser ikke regjeringens utfordringer i energipolitikken. Da må Soria Moria justeres, sier Solvik-Olsen til NTB.

Han mener Enoksen de siste årene har sittet i en umulig situasjon, og gjentatte ganger blitt dolket i ryggen av egen regjering og stortingsgruppene.

– Regjeringen fremstår som handlingslammet I en rekke energipolitiske saker. Jeg tviler på at et statsrådsbytte er tilstrekkelig til å rette opp skuta. Problemet var som regel ikke Enoksen, men sterke motsetninger mellom Ap og SV, som gjør at energiministeren ble sittende handlingslammet midt imellom, hevder Solvik-Olsen.

Tom kalender

Vanligvis er statsrådenes kalendere fulle i lang tid fremover, men for Odd Roger Enoksen er det annerledes.

På Olje- og energidepartementets nettsider er ikke en eneste avtale lagt inn i Enoksens kalender etter 21. september.TU.no følger saken.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.