ARKIVNYHETER

Asfaltforeningen: Kunne vært håndtert bedre

Mats Rönnbo ble kastet som leder i Foreningen Asfalt og Veiservice etter benkeforslag på årets generalforsamling. Resultatet er at både Skanska og Mesta melder seg ut av foreningen.
Mats Rönnbo ble kastet som leder i Foreningen Asfalt og Veiservice etter benkeforslag på årets generalforsamling. Resultatet er at både Skanska og Mesta melder seg ut av foreningen.
Joachim Seehusen
7. juni 2010 - 15:00

Det ble drama da styrelederen i FAV, Mats Rönnbo fra Skanska ble kastet til tross for at han var innstilt av valgkomiteen ti en ny toårs periode. Det var nestlederen, Harald Lausund som ble valgt etter benkeforslag. Skanska og Mesta reagerte ved å melde seg ut av foreningen.

Administrerende direktør i Skanska, Petter Eiken, sa til Teknisk Ukeblad etter utmeldelsen at foreningen ikke lenger har livets rett. Teknisk Ukeblad er kjent med at de samme tankene verserer i konsernledelsen hos Veidekke.

Demokratiske prinsipper

– I FAV ønsker vi at alle prosesser skal foregå etter åpne og demokratiske prinsipper. Vi er en organisasjon som inviterer til dialog og diskusjon. Vi vil på bakgrunn av dette invitere Skanska Asfalt og Mesta Asfalt til en dialog, slik at alle forhold kan bli belyst, og at vi kan se framover på bransjens vegne, sier nyvalgt styreleder, Harald Lausund fra Kolo Veidekke.

Styret i Foreningen Asfalt og Veiservice nå gjennomført et ekstraordinært styremøte der utmeldelsen av Skanska Asfalt og Mesta Asfalt for en drøy uke siden var på dagsorden.

- Kunne vært grundigere

– Vi beklager at begge selskapene har valgt å trekke seg ut av foreningen. I ettertid kan vi se at valget av ny styreleder kunne vært grundigere debattert i generalforsamlingen. Vi er imidlertid ikke enige i påstandene om manglende åpenhet i foreningen, og svakheter ved konkurransesituasjonen i bransjen, sier styreleder Harald Lausund i FAV.

I en pressemelding fra FAV heter det at foreningen gjennom flere år har arbeidet systematisk med holdningsskapende arbeid blant medlemmene, blant annet gjennom utvikling av en egen etikkplakat for bransjen. Samfunnsansvar, god forretningsetikk, merverdi for kunder og samarbeidspartnere og ansvaret for våre medarbeidere, er grunnpilarer i dette arbeidet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.