NYHETER

Asfaltering var Volvo-filming

Under dekke av asfaltering drev Volvo innspilling av en reklamefilm for sin nyeste XC60 på riksveg 70 på Nordmøre onsdag 6. juni.

Kjell Herskedal
7. juni 2012 - 13:12

En nybygd parsell av vegen ble benyttet til formålet og trafikken ble sluppet puljevis forbi. Et skilt som var satt opp fortalte om asfaltarbeider og manuell dirigering.

Tidens Krav fant ut at det slett ikke foregikk noen form for asfaltarbeider. Avisen fant også ut at Statens vegvesens tillatelse til å gjennomføre reklamefilming på riksvegen var hemmeligstemplet - det vil si unntatt offentlighet.

 

Bløffet publikum

Da avisen ville vite hvordan det hang sammen at Statens vegvesen bløffet publikum med skilt om asfaltering når det i virkeligheten foregikk noe helt annet på vegen, ble seksjonsleder Ole Jan Tønnesen overrasket.

-Dette er ikke i samsvar med hva vi har gitt tillatelse til, sier han.

 

Presseforbundet vil granske Statens vegvesen

Tønnesen sier samtidig at Statens vegvesen ved en rekke anledninger har gitt bilprodusenter anledning til å filme langs veger i Midt-Norge. Atlanterhavsvegen har vært spesielt mye brukt til reklamefilming av nye bilmodeller.

Norsk Presseforbund vil undersøke omstendighetene rundt Statens vegvesens rolle. Det gjelder både bruken av trafikksilt som feilinformerte publikum og hemmelighetsstemplingen av denne typen saker.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.