Asfaltarbeider er årets lærling i Veidekke

Johan Aleksander Solvang Arntsen fra Vallset i Stange kommune ble kåret til årets lærling i Veidekke under den årlige lærlingsamlingen denne uken.

Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
26. okt. 2018 - 09:14

– Kollegaene beskriver Johan som en rolig kar med høy arbeidsmoral. Han er interessert i faget, og spør hvis han lurer på noe. De sier også at han tar ansvar med en gang de er ute på arbeidsplassen, og at han er blant de første ut av lagbilen for å begynne med sine arbeidsoppgaver. Han er en verdig vinner av årets pris, sier lærlingansvarlig i Veidekke Industri, Robert Lien Myrholt.

Veidekke er av Norges største lærlingbedrifter med rundt 240 lærlinger fra Finnmark i Nord til Agder i Sør.

Hvert år tar Veidekke inn over 100 nye lærlinger i fag som tømmer, mur, betong, asfalt og flere andre fag.

Årets lærling får utdelt en bronsestatuett og en sjekk på 15.000,- i tillegg til heder og ære. Betonglærling Andreas Øvsthus fra Varaldsøy utenfor Bergen og tunnelarbeider Tom Erik Brendemoen fra Vinstra var også med i finalerunden og fikk hver sin sjekk på kr 5.000,-.

– Veidekke har i mange år drevet et målrettet og systematisk rekrutteringsarbeid gjennom lærlingord­ningen. Ordningen er viktig fordi den sikrer oss tilgang på fremtidens fagarbeidere, og den er viktig for de mange unge som på denne måten får nødvendig praksis til sin fagutdannelse, sier Robert Lien Myrholt.

LES OGSÅ: Stadig flere lærlinger får kontrakt - og størst er andelen innen bygg- og anleggsteknikk

LES OGSÅ: Var ikke lærlingebedrift - fikk ikke driftskontrakt

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.