Arnstads etterfølger er klar

Eli Arnstad ga seg som administrerende direktør i Enova før jul i fjor etter påstander om mobbbing. Nå er det klart at Nils Kristian Nakstad blir hennes etterfølger. (Bilde: Thomas Rasmus SKaug/Scanpix)
Enovas nye administrerende direktør Nils Kristian Nakstad (45) skal nå ta tak i arbeidskonfliktene i statsforetaket. (Bilde: Kallestad, Gorm )
Nils Kristian Nakstad (45) er ansatt som ny administrerende direktør i Enova. (Bilde: Kallestad, Gorm )
  • Kraft

– Kombinasjonen av teknologi- og energibakgrunn, solid bakgrunn fra bedriftsledelse i omstillingsprosesser og bredt samfunnsengasjement, mener styret gjør Nils Kristian Nakstad svært egnet til denne stillingen, sier Enovas styreleder Jørn Rattsø i en pressemelding.

Sivilingeniør

Nakstad er utdannet sivilingeniør ved NTH, Maskin med hovedfag innen energiområdet. Etter en periode som forsker i SINTEF har han ledet virksomheter som Trondhjem Preserving AS og ReVolt Technology AS.

Han innehar flere styreverv og har nylig avsluttet en lengre periode som styreleder i Næringsforeningen i Trondheim

For et bedre arbeidsmiljø

Det har vært mye medieblest om Enova i det siste, på grunn av anklager om mobbing og dårlig arbeidsmiljø. Dette vil den nye sjefen nå ta tak i.

– Jeg ser frem til å starte arbeidet med å gjøre Enova enda mer sentral i norsk energipolitikk. For å klare å nå våre mål, vil det være viktig å gjenskape og vedlikeholde et arbeidsmiljø i Enova som gjør at vi ikke bruker kreftene våre på stridigheter, sier den nye Enova-sjefen Nils Kristian Nakstad.

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå