KRAFT

Arnstad regner med å miste jobb

Eli Arnstad har sagt opp jobben som direktør i Enova med umiddelbar virkning etter påstander om at hun har mobbet en eller flere ansatte.
Eli Arnstad har sagt opp jobben som direktør i Enova med umiddelbar virkning etter påstander om at hun har mobbet en eller flere ansatte. Bilde: Kallestad, Gorm
21. apr. 2008 - 08:41

– Jeg er innforstått med det, sier Eli Arnstad til Dagbladet.

Arnstad sier hun varslet departementet om at hun var forespurt om å sitte i styret til Vattenfall. Henvendelsen fra det svenske Næringsdepartementet og Vattenfall kom i slutten av mars. Generalforsamlingen i Vattenfall holdes 29. april.

Vurdere konsekvenser

– Jeg varslet embetsverket i departementet fordi de skulle få muligheten til å vurdere hvilke konsekvenser et eventuelt styreverv i Vattenfall ville ha for min kontrakt med departementet, sier Arnstad til Adresseavisen.

Olje- og energiminister Åslaug Haga (Sp) sa i helgen at muligheten for interessekonflikter og at informasjon flyter mellom aktører som ikke skal ha informasjonsflyt seg imellom, gjør at konsulentkontrakten må opphøre dersom Arnstad velges inn i Vattenfall-styret.

58 timers arbeid

Tre uker etter at hun sluttet som direktør i Enova i november i fjor, ble Arnstad forespurt om å være konsulent innen fornybar energi i departementet. Hun bekrefter at hun hittil har fakturert for 58 timers arbeid og at avtalen vil beløpe seg til 240.000 kroner ved årets slutt dersom avtalen ikke sies opp.

Statsråd Åslaug Haga har frist til 9. mai med å gi den uavhengige Klagenemnda for offentlige anskaffelser dokumentasjon om Arnstads konsulentavtale, skriver Dagens Næringsliv. Departementet risikerer å bli ilagt et overtredelsesgebyr dersom det blir funnet brudd på de offentlige anskaffelsesreglene.

(©NTB)

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.