KRAFT

Arnstad går fra Enova

Eli Arnstad har sagt opp jobben som direktør i Enova med umiddelbar virkning etter påstander om at hun har mobbet en eller flere ansatte.
Eli Arnstad har sagt opp jobben som direktør i Enova med umiddelbar virkning etter påstander om at hun har mobbet en eller flere ansatte. Bilde: Kallestad, Gorm
Per Erlien Dalløkken
26. nov. 2007 - 15:30

Påstandene om at hun skal ha mobbet en eller flere ansatte gjør det umulig for henne å fortsette i jobben som administrerende direktør i Enova, forklarer Eli Arnstad i en pressemelding .

Verneombud: – mobbing

– Det har de siste ukene kommet fram at tillitsvalgt og verneombud mener at jeg har mobbet en eller flere i Enova. Dette er en beskrivelse jeg ikke kjenner meg igjen i. En slik type beskyldning er handlingslammende og ødeleggende for arbeidet i Enova og for meg som leder. Jeg mener derfor at det er best for organisasjonen og meg selv at jeg slutter, skriver hun.

Hun er kjenner at det har vært uenigheter om organisering og veivalg, men er ikke enig i at dette dreier seg om mobbing.

– Ingen dokumentasjon

Ifølge Arnstad har hun ikke fått noen konkret informasjon om hva den angivelige mobbingen skal ha gått ut på. Hun har heller ikke fått noen dokumentasjon.

Jeg har vurdert flere alternativer måter å håndtere situasjonen på, men har altså kommet til at jeg ikke kan fortsette. En slik beskyldning er så alvorlig at når den først er framsatt blir det vanskelig for meg å fortsette som sjef i Enova, skriver Arnstad som har ledet Enova i seks år.

Det pågår nå en pressekonferanse om saken.

- Vanskelig å forstå

Styreleder Jørn Rattsø i Enova SF uttaler i en pressemelding at styret har tillit til Eli Arnstad og har ønsket at hun kunne fortsette som administrerende direktør i Enova.

- Beskyldningene om mobbing er vanskelige å forstå. Arbeidet med å oppklare hva som ligger i disse beskyldningene er ikke fullført, skriver han.

Arnstad mottar ingen sluttpakke, men vil beholde lønna i oppsigelsestiden på seks måneder.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.