KRAFT

Arnstad eneste navn på blokka

Eli Arnstad har sagt opp jobben som direktør i Enova med umiddelbar virkning etter påstander om at hun har mobbet en eller flere ansatte.
Eli Arnstad har sagt opp jobben som direktør i Enova med umiddelbar virkning etter påstander om at hun har mobbet en eller flere ansatte. Bilde: Kallestad, Gorm
22. apr. 2008 - 08:36

«Kun en leverandør var å anse som aktuell for dette oppdraget», heter det i departementets anbudsprotokoll, som VG har fått innsyn i.

Har innrømmet

Statsråd Åslaug Haga (Sp) skriver i et brev hun sendte Stortinget sist fredag at det var hun som kastet fram Arnstads navn først, men at hun overlot til embetsverket å vurdere på ordinært vis om Arnstads kompetanse kunne være relevant for departementets behov.

Ifølge VG er anbudsprotokollen datert 9. april i år, seks dager etter at Dagens Næringsliv avslørte konsulentavtalen til den tidligere stortingsrepresentanten og Enova-direktøren.

Haga har tidligere innrømmet fire brudd på loven om offentlige anskaffelser i denne saken. Ett av dem var at det ikke ble laget noen anbudsprotokoll i desember.

Blir ikke erstattet

Ifølge VG er ikke lenger behovet for konsulentoppdraget like stort nå som Arnstad etter all sannsynlighet havner i styret i svenske Vattenfall isteden.

– Det er uklart om kontrakten vil bli utlyst dersom Eli Arnstad fratrer, siden den aktuelle avdelingen i departementet nå blir oppbemannet, sier departementsråd Elisabeth Berge til avisen. Men Berge skryter uhemmet av jobben Arnstad har gjort for departementet.

– Vi har hatt utrolig god nytte og glede av hennes arbeid, sier Berge.

(©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.