ARBEIDSLIV

Arnested for utvikling

9. nov. 2000 - 10:24

Kommune- og næringslivsledere jobber videre sammen i Arena for regional næringsutvikling og entreprenørskap (Arne). Arne-arbeidet har blant annet forløst ideen til en energipark på Sola.

Næringssjef Svein Holmen i Stavanger kommune mener kompetanseutvikling står helt sentralt i den omstillingsprosessen som regionen står midt oppe i.

– Vi må utnytte og videreutvikle de sterke kompetansemiljøene vi har – og da særlig innenfor petroleum, energi og miljø og matindustrimiljøet. Samtidig må vi styrke forsknings- og utviklingsaktiviteten i regionen og stimulere til innovasjon og nyskaping, fremholder Holmen. Det er etter hans syn resepten på å snu arbeidsledigheten som har økt jevnt og trutt i petroleumsregionen gjennom hele 2000.

Varsler om ytterligere permitteringer utover høsten og vinteren fra tunge aktører som Kværner og Kverneland, bidrar til å synliggjøre omstillingsbehovet.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.