ARKIVNYHETER

Arne Olav Lund til Verdens Ende

Ikke særlig hyggelig å sykle på denne vegen, som til og med mangler midtlinje. Men bil nr. BR 36316 gir iallfall syklisten god plass. Det er ingen selvfølge. I juni 2012 blir situasjonen mye bedre for alle slags trafikanter.
Ikke særlig hyggelig å sykle på denne vegen, som til og med mangler midtlinje. Men bil nr. BR 36316 gir iallfall syklisten god plass. Det er ingen selvfølge. I juni 2012 blir situasjonen mye bedre for alle slags trafikanter. Bilde: Anders Haakonsen
23. juli 2010 - 14:24

Vegvesenet forlangte dokumentasjon av tidligere arbeid i konkurransegrunnlaget. Dette mener man at S G Maskin ikke leverte. Dermed går kontrakten til entreprenøren som har gitt det nest laveste anbudet. S G Maskin klaget på avgjørelsen, men klagen ble ikke tatt til følge.

29 millioner kroner får Arne Olav Lund for jobben, som består i å anlegge en 2,8 km lang g/s-veg langs fylkesveg 308 mellom Havnaveien og Verdens Ende. Som det siste navnet antyder, er dette det definitive endepunktet for fylkesvegen. Lengre kommer man ikke til lands. Hvis man drar videre, møter man vann på alle kanter.

Behovet for et bedre tilbud til myke trafikanter er absolutt til stede. Tjøme kommune sør for Tønsberg er et veldig populært reisemål om sommeren. Mange turister tar turen helt ut til Verdens Ende. De kommer ikke bare i bil og buss - sykkel er et populært transportmiddel på disse kanter, til tross for at det ikke er avsatt plass til syklister på vegen. Det er også mange fastboende langs vegen.

Lengre nord på fylkesveg 308 går arbeidet med ny g/s-veg mellom Sundene og Glennebakken mot slutten. Denne strekningen er 3,1 km lang. Når anlegget fullføres ved månedsskiftet august/september, blir det sammenhengende g/s-veg mellom Tønsberg og Havnaveien. Den siste strekningen mellom Havnaveien og Verdens Ende blir ferdig i juni 2012. Den får en bredde på tre meter der det er plass. Noen steder blir gangbanen innsnevret for å spare bebyggelsen.

Oppdraget omfatter også legging av kommunale vann- og avløpsledninger på mesteparten av strekningen. G/s-vegen skal gå på østsiden av kjørebanen, ledningene krysser kjørebanen et par ganger. Vegarbeidet finansieres med bompenger som blir innkrevd i Tønsberg, VA-ledningene finansieres av Tjøme kommune.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.