ARKIVNYHETER

Arne Hernes fikk jobb i Hommelvik

Slik vil det se ut ved strandkanten i det nye boligfeltet i Hommelvik sommeren neste år. Allerede i november i år er strandpromenaden og boligene på bildet ferdig. Ill.: Vizwork
Slik vil det se ut ved strandkanten i det nye boligfeltet i Hommelvik sommeren neste år. Allerede i november i år er strandpromenaden og boligene på bildet ferdig. Ill.: Vizwork

Hommelvik er kommunesenter i Malvik. Det ligger 22 km fra Trondheim og 10 km fra Stjørdal. Her skal det bygges 400 boliger på et område hvor det tidligere var sagbruk. Da trengs det mye infrastruktur.

Oppdraget til Arne Hernes består i å anlegge en 767 meter lang adkomstveg med tosidig fortau og veglys. Videre skal det etableres 340 meter strandpromenade og vann- og avløpsanlegg med ca. 1,3 km ledninger og tilhørende kummer.

Strandpromenaden blir etablert ved at man bygger om en kjøreveg som har gått langs strandkanten inntil nå. Ny bredde blir tre meter. Det blir 8 lommer med benker og sandkasser.

Total lengde på strandpromenaden blir 633 meter. En del av den blir tatt i en annen entreprise.

Vegen som går langs sjøkanten i dag, er beskyttet mot sjøen av en sjeté av stein. Med tanke på kraftigere stormer og høyere havnivå i framtida blir sjetéen hevet med en meter. Oppdraget til Arne Hernes omfatter heving av sjetéen langs den delen av strandpromenaden som inngår i oppdraget.

Asplan Viak har stått for prosjekteringen. Malvik kommune er byggherre, men det er utbyggingsselskapet Hommelvik Sjøside Bolig som dekker det aller meste av utbyggingskostnadene.

Anleggstart finner sted 6. februar. Frist for ferdigstillelse er 5. oktober.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.