NETTARKIV

Arkitektpris til Snøhetta

Joachim Seehusen
7. mai 2009 - 13:06

Denne prisen, som deles ut av EU for prosjekter i EU/EØS-området regnes som meget presitsjetung. Det ble i år levert 340 forslag til juryen, som er ny rekord for den 21 år gamle prisen. Normalt velges 40 prosjekter ut for nærmere kontroll, men i år ble dette øket til 50.

Snøhetta har altså vunnet i spesiell hard konkurranse. – Det var vanskelig i år, standarden var meget høy, sa juryforman Francis Rambert på en pressekonferanse på Operaen. – Dette er et prosjekt som virkelig har endret byen, og man kan bruke bygningen selv om man ikke er en konsument av kultur, understreket Francis og uttrykte at dette var arkitektur på aller høyeste nivå.

Hans uttalelser ble understreket av at mens pressekonferansen pågikk, en helt vanlig torsdag, krydde det av besøkende i og på operaen. Både barn, voksne og hele skoleklasser koste seg på byens nye praktbygg.

De øvrige finalistene var Zenith musikkhall i Strasbourg i Frankrike, tegnet av Studio Fuksas, Luigi Boicconi Universitetet i Milano, Italia, tegnet av Grafton Architects. Multicmodel Centre - Nice Tramway i Frankrike tegent av Aterllier Marc Barani Den siste finalisten er et fellesbygg i Barcelona i Spania som huser et bibliotke og et eldresenter tegnet av RCR Arquitectes.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.