BYGG

Arkitekten gir ikke opp Lambda

GIR IKKE OPP: - Jeg tror vi vil finne en løsning, og at denne løsningen vil vise at Lambda er det beste valget, sier Juan Herreros.
GIR IKKE OPP: - Jeg tror vi vil finne en løsning, og at denne løsningen vil vise at Lambda er det beste valget, sier Juan Herreros. Bilde: Fredrik Drevon
15. des. 2011 - 08:01

Selv om Oslo bystyre onsdag sa nei til et nytt Munch-museum i Bjørvika, har ikke Lambda-arkitekten gitt opp å få sitt museum oppført i Oslo.

Bystyret:

Tror på løsning

– Vi aksepterer den politiske prosessen, og respekterer særegenhetene ved stedene der vi arbeider. Men Munchs kunstsamling trenger desperat et nytt museum, så fort som mulig. Jeg tror vi vil finne en løsning, og at denne løsningen vil vise at Lambda er det beste valget, sier Juan Herreros til Dagens Næringsliv.

Oslo bystyre vedtok onsdag at Lambda-prosjektet med nytt Munch-museum i Bjørvika skal skrinlegges. Et flertall i bystyret stemte akkurat som ventet for å utrede Tøyen og Nasjonalgalleriet som alternativer.

Herreros til TU:

Debatten fortsetter

Mannen som i mars 2009 vant arkitektkonkurransen om å tegne det nye Munch-museet i Bjørvika, sier han foreløpig ikke har vurdert eventuelle rettslige skritt dersom det ikke blir noe av Lambda.

Selv om Lambda nå er nedstemt, håper Høyre og Venstre å bringe det inn som alternativ når debatten starter igjen neste år. Hvis utredningene til sommeren viser at alternativene ikke er gode nok, er det ikke umulig at Lambda vekkes til live igjen.

Les også: Ny nedtur for Lambda

Får mye støtte

– Jeg er ganske trygg på at Lambda vil bli bygget til slutt. Det er en stor mulighet, og de siste dagene har vi mottatt masse støtte fra sentrale arkitekter, museumsledere og støttespillere i Kultur-Norge, sier Herreros.

Museet er så godt som ferdig tegnet, men for kontoret hans, blir det nå en pause på seks måneder i arbeidet med museet.

Les også: - Utenkelig å skrinlegge Lambda

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.