OLJE OG GASS

Arkhangelsk blir hovedbase

GITT BESKJED: Vladimir Putin har gitt beskjed til Arkhalsk myndigheter at hovedforsyningsbasen for Sjtokman legges til byen.
GITT BESKJED: Vladimir Putin har gitt beskjed til Arkhalsk myndigheter at hovedforsyningsbasen for Sjtokman legges til byen. Bilde: SERGEI REMEZOV
Anders J. Steensen
8. apr. 2010 - 11:33

Aktiviteten i Arkhangelsk rettet mort Sjtokman er allerede høy. Det skyldes blant annet at det bygges fartøyer som skal brukes i prosjektet i ved verftet i byen. En av fordelene som er trukket fram i forbindelse med Arkhangelsk er at byen har god tilkomst med jernbane, noe som var en forutsetning da prekvalifisering og anbud gikk ut i fjor.

Flere forsyningsbaser

I forbindelse med den videre utbyggingen er det bestemt at det skal etableres en midlertidig base på Novaja Semlja, samt at også havnefaciliteter i Murmansk skal brukes melder Barents Observer.

Falt igjennom

Kirkenes har arbeidet hardt for å komme i posisjon for å bli en forsyningsbase, mens russiske myndigheter velger hjemmebane for denne omfattende oppgaven.

Utsatt

Sjtokman-prosjektet er utsatt med tre år i håp i å oppnå bedre gasspriser. Utbyggingen av LNG-fabrikken i Teriberka er utsatt ytterligere, i påvente av en avklaring av LNG- markedet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.