NYETEKNOLOGIER

Årets vekstskaper

28. nov. 2007 - 20:30

Oppfinneren, gründeren og bedriftseieren fra Jørpeland har gang etter gang klart å komme til mål med banebrytende forretningsideer.

Onsdag ble Jon Gjedebo utropt til Ernst & Youngs Entrepreneur Of The Year under festforestillingen Skaperkraft 07 i Oslo Konserthus.

Revolusjonerende

Juryen trekker fram at Gjedebo gjennom hele sitt liv har virket som gründer og vekstskaper, og er å regne som en pioner i oljebransjen.

På tross av en vanskelig skolegang med lese- og skrivevansker, utdannet han seg til skipsingeniør og etablerte i 1973 selskapet Jon Gjedebo Styringskontroll som utviklet kontrollmekanismer for hydrauliske systemer. I 1985 endret selskapet navn til mer kjente Hitec.

Gjedebo har blant annet utviklet og realisert borekontrollutstyr som representerte stor nytenkning og innovasjon da det ble introdusert for markedet – og har også satt industristandarder.

OTC-heder

Gjennom holdingselskapet Styrbjørn AS, hvor Gjedebo er majoritetseier og styreleder, fortsetter han med nye utviklingsprosjekter i oljebransjen, blant annet i Hiload, Remora og Torp Technology.

Styrbjørn AS oppnådde i fjor et resultat på 433 millioner kroner før skatt.

62-åringen fra Jørpeland i Rogaland har fått mye heder og ære den siste tiden.

I mai var han den første ikke-amerikaner som mottok den høythengende hedersprisen til OTC.

– Det viktigste jeg har gjort, er å ansette folk som er flinkere enn meg, sa Gjedebo da han ble kåret til beste vekstskaper på Sørvestlandet i oktober.

Flere vinnere

Det internasjonale revisjonsselskapet delte ut flere bransjepriser onsdag kveld.

Gjedebo ble også vinner i kategorien industri, mens Bill Schjelderup, administrerende direktør i Bergen Energi AS, ble beste vekstskaper innen handel.

Harald Kynningsrud, styreleder og konsernsjef for BJ Kynningsrud AS og Kynningsrudgruppen, ble kåret til landets beste vekstskaper innen tjenester.

Jon Gjedebo blir Norges representant under «verdensmesterskapet» for vekstskapere i Monaco 31. mai neste år.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.